Sinan HARMANCI/AMASYA,()-AMASYA Kahveciler Odası Başkanı 51 yaşındaki Çetin Arslan, kendisine ait kıraathaneye bir hafta önce 3 bin TL harcamayla kitaplık köşesi kurdu. Kitaplığa roman ve ansiklopedilerden oluşan 50 kitap yerleştiren Arslan, kentteki 64 kıraathanede bu uygulamayı yaymak istediklerini dile getirdi. 
Amasya Kahveciler Odası Başkanı Çetin Arslan, örnek bir projeye imza attı. Kendisine kıraathanede kütüphane köşesi oluşturan Başkan Arslan, vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladı. Projenin Amasya genelinde bulunan 64 kıraathanede de hayata geçirileceğini söyleyen Arslan, "İlk kez böylesine güzel bir projeye kendi kıraathanemden başladım. Amasya genelinde bulunan kıraathanelerimize de bu uygulamayı getireceğiz. 3 bin TL ile bir kitap köşesi oluşturduk. Çeşitli kitaplar alıp kütüphaneye koyduk. Çay içmeye gelen vatandaşlarımız kitap okumaya da başladı. Projemizin amacı insanların daha çok kitap okumalarını sağlamak, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir mekan haline getirmek. Olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.
39 yaşındaki Ahmet Kiremitçi, "Başkan Çetin Arslan'a yapmış olduğu bu projeden dolayı teşekkür ederim. İnsanların boş zamanlarında kitap okumaları güzel bir faaliyettir. Herkes kitap okumalı bence. Gelsinler boş zamanlarını değerlendirsinler, çaylarını yudumlarken kitaplarını okusunlar. Güzel bir proje bu tüm kıraathanelerin bu projeyi kendi iş yerlerinde uygulamalarını isterim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI