Aydın’da İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve öğrencilerin katkılarıyla alınan 10 adet akülü tekerlekli sandalye, yaşlılara verilmek üzere Aymelek Derneği’ne törenle teslim edildi.
Aydın Valiliği’nin destekleriyle Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı ‘Yaşlılara Hürmet ve Vefa’ projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından temin edilen ve öğrencilerin katkılarıyla alınan 10 adet akülü tekerlekli sandalye AYMELEK Derneği’ne törenle teslim edildi.
Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş ve yönetim kurulu üyeleri ve projede emeği geçen Aydın İl ve İlçe Öğrenci Meclisi Başkanı olan öğrenciler katıldı.
Aydın İl Öğrenci Meclisi Başkanı Elif Tuğba Değerli, yaptığı konuşmada “Türk toplumu var olduğu günden bu yana birlik, beraberlik, saygı ve sevgi çerçevesinde yaşayan gelecek nesilleri bu yolda eğiten bir toplum olmuştur. Büyüklerin duası gençlerin meşalesindeki hep ilk kıvılcımıdır ve Türk genci daima büyüğüne sahip çıkmaktır. Karşılıklı saygı ve sevgi içinde daha iyi nesiller yetişeceğine olan inancım ise sonsuzdur. Bugünün genci yarının yaşlısı olarak konuşuyorum ve biz birlikte çok büyük bir aileyiz. Umarım kurulmasında payım olan bu köprü Türkiye’nin dört bir yanına örnek olur” dedi.
“PROJEMİZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR MODEL OLDU”
Aymelek Derneği Başkanı, Yurdagül Altınbaş, projeyi hayata geçiren Aydın il Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye teşekkür ederek başladığı konuşmasında duygu dolu anlar yaşadı. Akülü tekerlekli sandalyelere bakarak duygulandığını ifade eden Altınbaş göz yaşlarına hakim olamadı. Gördüğü tekerlikli sandalyeler karşısında duygulandığını ifade eden Altınbaş, katkısı olan tüm herkese teşekkür ederek, “Bu projemiz Türkiye’ye örnek bir model oldu. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar ile ilçelerde artık yaşlıların kapısı çalınacak ve öğrencilerimiz güler yüz ile birtakım ziyaretlerde bulunacaklar. Beni bundan daha mutlu eden bir şey olamaz. Bizim için bir önemi yokmuş gibi gözüken bu tekerlikli sandalyeleri yaşlılarımıza ulaştırdığımızda o kadar mutlu oluyorlar ki onlara uçak vermiş gibi oluyorlar. Onların bu araçlara çok ihtiyacı var. Bu araçların temin edilmesinde derneğim ve tüm yaşlılar adına hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“AYDIN’DAN TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLEDİLER”
Yaşlılar haftası nedeniyle yaptıkları faaliyetlerle öğrencilerinin sergilemiş olduğu örnek davranışın tüm Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, “Bugünün gençleri yarının yaşlıları olacak gençlerimizin Aydın’dan tüm Türkiye’ye örnek bir davranış sergilediler. Daha 15-16 yaşlarında olan bu güzel yavrularımızn duyarlılarıyla bu projeyi hayata geçirip ‘bizde varız, biz de yaşlılarımız için bir şey yapmak istiyoruz’ demek hissiyle ortaya çıkmıştır. Ben tüm öğrencilerime ve onlara destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlerine teşekkür ediyorum. Gerek kültürümüz ve gerek inancımız gereği yaşlılara hizmet ve hürmet etmek bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Biz eğitimciler olarak öğrencileri bu duygularla öğrencileri yetiştirmek zorundayız. Biz eğitimciler olarak kültürümüzde, inancımızda, bu değerlerimizi öğrencilerimize kazandırdığımız müddetçe öğretmenlik yapmış ve yöneticilik yapmış olacağız. Bu proje kapsamında huzurevlerindeki ve hastanelerimizdeki yaşlılarımızı öğrencilerimiz ziyaret ederek hal ve hatırını soracak ve bizler için önemli olduklarını arz edecekler. Bir adım daha öteye giderek yakın çevrelerindeki yaşlıları da ziyaret ederek ellerini öpecekler. Böylece toplumdaki dayanışmayı ve kaynaşmayı, yaşlıların toplum için ne kadar önemli olduklarını yaşatarak göstermiş olacağız. Bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.