Sanata ve sanatçıya verdiği destekler nedeniyle toplumun her kesiminin takdirini toplayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanat Müziği’nin duayen ismi Müzeyyen Senar için anma programı düzenledi. Programa Manisalı sanatseverler yoğun katılım gösterdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Konservatuvarı Kültür Merkezi Lale Salonu’nda, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Müzeyyen Senar için anma gecesi düzenledi. Programa Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Gül, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Elvan Başpınar, MASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ersoy Arslan, MASKİ 1. Hukuk Müşaviri Gülbeyaz Akçıl ve Manisalı sanatseverler katıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Konservatuvarı korosu Müzeyyen Senar’la özdeşleşen, dillere pelesenk olmuş birçok şarkıya yeniden hayat verdi. Konservatuvar şefi Aylin Eralp’in yönettiği programda, ‘Dalgalandım da Duruldum’, ‘Ormancı’, ‘Huysuz ve Tatlı Kadın’, ‘Benzemez Kimse Sana’, ‘Fikrimin İnce Gülü’ gibi şarkılar seslendirildi. Şarkılara tüm seyirciler eşlik ederek, geceye renk kattı.
EROL BÜYÜKBURÇ ANISINA
Müzeyyen Senar anısına düzenlenen programda geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk Pop Müziği’nin en önemli isimlerinden olan Erol Büyükburç da unutulmadı. Solist Efe Çıraklar, Büyükburç’un “Bir başka sevgiliyi sevemem” şarkısını seslendirdi.
Müzeyyen Senar’ı anma gecesinde seslendirilen şarkıların sona ermesinin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi ve Konservatuvarının ortak bir çalışma ile Manisa’ya kazandırdığı, “Bir Başkadır Benim Manisa Şehrim” şarkısı söylendi. Tüm salonun eşlik ettiği ve ayakta alkışladığı şarkıda, renkli görüntüler ortaya çıktı.
RUHLARI ŞAD OLSUN
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu akşam büyük bir sanatçımızı Müzeyyen Senar’ı coşkuyla andık. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun. Bu akşam Erol Büyükburç’u da andık, ruhu şad olsun. Bu geceyi hazırladıkları için tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum ve bize bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’e tekrar teşekkür ediyorum” dedi. Ustamehmetoğlu’nun sanatçılara çiçek takdim etmesiyle program son buldu.