Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi, yapıldığı tarihten bu yana ilk kez kapsamlı bir şekilde bakım ve onarımdan geçiriliyor.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın talimatıyla eksiklikleri tespit edilen Mithat Özsan Amfisi’nin ihale surecinin tamamlanmasının ardından tadilatına başlandı. Baştan aşağı yenilenecek olan Mithat Özsan Amfisi’nde gereksinim duyulan yerlerin yeniden revize edilmesi ve teknolojik altyapısının değiştirilmesi ile yeni döneme hazır hale getiriliyor.
Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre öncelikle kapasite artırımına yönelik çalışmaların gerçekleştirildiği, sahnelerin ise günümüz şartlarına ve kullanımına uygun hale getirildiği bildirildi. Büyük Amfi ve Küçük Amfi’nin salon kaplamalarıyla, koltuklarının, halılarının yenilenerek tercüman odalarının yapıldığı bilgisini veren Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı, ayrıca acil durum çıkışlarının yönetmeliklere uygun hale getirilerek yenilendiğini kaydedildi.
Mithat Özsan Amfisi engellilerin kullanımına uygun hale getirilerek engelli tuvaletleriyle rampaları yapıldı. Lobi, fuaye ve depo kısımlarının da yenilendiğini ifade eden yetkililer ses, görüntü ve ışık sistemlerinin değiştirilerek günümüz teknolojisine uygun hale getirildiğini açıkladı.
Son teknolojiye sahip modern bir bina görünümüne kavuşturulacak olan Mithat Özsan Amfisi’nin dış cephe kaplamasında yurt dışından getirtilen özel malzemelerin kullanıldığı belirtildi. Mithat Özsan Amfisi yeni modern donanımlarıyla 2015 Mayıs ayında yeniden kullanıma sunulacak.