Konyaaltı Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesi ilçede bulanan unlu mamul üretimi yapan işyerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.
Konyaaltı Belediyesi, Ramazan ayı öncesi de ekmek ve unlu mamul üretim yerlerini mercek altına aldı. Konyaaltı Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçede hizmet veren 51 ekmek fırını, 31 simit fırını ve 54 pasta, börek ve dondurma atölyesini hijyen koşulları, çalışanların sağlık portör muayene cüzdanları, ekmek gramajı yönüyle kontrol etti.
Yapılan denetimler sırasında kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere, tutanak tutup uyarıda bulunan ekipler, verilen süre sonunda eksikliklerin giderilmemesi durumunda gerekli cezai işlemlerin yapılacağı konusunda işletme sahiplerini uyardı. Konyaaltı Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, denetledikleri işyerlerinde üretim, hijyen ve sağlık yönünden uyulması gereken kurallar hakkında da işyeri yetkililerine bilgi verdi.
Denetlenen birçok fırının hijyen ve üretim kurallarına uyduğu belirlenirken, iş yeri sahipleri de denetimlerden oldukça mutlu. Zabıta Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerle ilgili bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Yıl içerisinde periyodik olarak devam eden denetimlerimizi, Ramazan ayı öncesi sıklaştırdık” dedi. Ramazan ayı boyunca fırın, pasta ve tatlı imalathaneleri, şarküteri ve marketlere yönelik kontrollerin devam edeceğini belirten Başkan Böcek, “Denetimlerimizde, öncelikle insan sağlığını tehdit eden unsurlara dikkat ediyoruz. Ayrıca üretilen ekmek ve pidelerin gramajlarını da kontrol ederek, belirlenen kurallara uyulup uyulmadığına bakıyoruz” diye konuştu.