Gaziantep’te düzenlenecek olan Royal Halı Türkiye Kupası için çalışmalar son hızıyla devam ederken, Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak, Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc, Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Banvit Başantrenörü Zoran Lukic ve bazı basketbolcular kameraların karşısına geçti.
Müsabakaların yapılacağı Karataş Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programda teknik heyet ve oyuncular kupa hakkında değerlendirmede bulunurken, Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak ise kupa ve salon hakkında açıklamada bulundu. Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak 18-22 Şubat tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenecek olan Royal Halı Türkiye Kupasıyla ilgili yaptığı konuşmada, "Her sene Türkiye’nin en iyi 8 takımını bir araya getiren eşsiz bir turnuva için bu yıl Gaziantep’teyiz. Bu hafta Gaziantep’te baklava değil basketbol konuşulacak. Bir birinden değerli 8 takımımız bir hafta boyunca burada heyecanı yüksek inanılmaz müsabakalar oynayacaklar. Buraya katılan bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Salonun fiziki şartlarında muhtemel eksiklikler var biz aldığımız önlemlerle bunu minimize etmeye çalıştık çünkü ülkemizin en önemli takımları burada mücadele ediyorlar. Hem taraftar yoğunluğu olarak, hem de başarı grafiği olarak en önemli takımlarımız. Dolayısıyla fiziki şartları bir anda değiştirmemiz mümkün değil ama iyileştirme yönünde, maçlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşanmadan oynanabilmesi için gerekli önlemlerimizi aldık" dedi.
Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc da tarihlerinde ilk defa 8’li finale kalmanın kendileri açısından büyük bir onur olduğunu belirtti.
Son kupayı müzesine götüren Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise hem şampiyon olmanın hem de şampiyon kalmanın zor olduğunu belirterek, kupayı almak için çaba göstereceklerini söyledi.
Banvit Başantrenörü Zoran Lukic ise, "Bizim için zor bir maç olacak. Pınar Karşıyaka ile bu sezon 3 maç oynadık, üçünü de kaybettik. Elimizden geleni yapıp kazanmak için çalışacağız" dedi.
Müsabakalar, yarın saat 17.00’da Pınar Karşıyaka-Banvit ve 19.30’da Royal Halı Gaziantep-Fenerbahçe Ülker karşılaşmalarıyla başlayacak. Final maçı ise 22 Şubat Pazar günü saat 17.00’da oynanacak.