Edip TEKİN- Süheyla GÖZDERELİLER/BURSA, YALOVA, () - YALOVA Valisi Selim Cebiroğlu tarafından sınıfta öğrencilerinin önünde azarlanan ve kendisi için düzenlenen protesto eyleminde kalp krizi geçirip ölen Halil Serkan Öz için Eğitim- Sen üyeleri, Vali Cebiroğlu'nu faks çekerek istifa davet etti.
Bursa Heykel Postanesi önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri adına açıklama yapan Bursa Şube Başkanı Güney Özkılıç, sendika olarak Türkiye’nin bütün illerinde faks eylemi gerçekleştireceklerini söyledi. Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na bir hafta boyunca işyerlerinden ve bulundukları her yerden faks göndereceklerini belirten Özkılıç, Yalova Valisi Cebiroğlu'nu istifaya davet edeceklerini söyledi. Özkılıç şunları söyledi:
"Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, söylediği aşağılayıcı ifadeler ve hakaretler nedeniyle Halil Serkan Öz’ün ölümünden birinci derecede sorumludur. Ülke çapında büyük bir tepkiye neden olan bu üzücü olay nedeniyle Vali Selim Cebiroğlu derhal istifa etmelidir. Arkadaşımıza sarf ettiği sözler dolayısıyla da tüm eğitim emekçilerinden özür dilemelidir."
YALOVA'DA EYLEM
Yalova'da da PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan Eğitim- Sen üyeleri öğretmen Halil Serkan Öz’ün ölümünden sorumlu tuttukları Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun görevden alınmasını istedi. Yanlarında getirdikleri, ‘Vali istifa’, ‘Dilenci değil öğretmeniz, istifa etmeni bekleriz’ yazılı dövizleri taşıyan sendika üyeleri, ‘Vali istifa’ ve ‘Serkan’ın hesabı sorulacak’ sloganları attı.
Burada konuşma yapan Eğitim- Sen Yalova Şubesi Sekreteri Erkan Akdal, arkadaşlarının valinin hakaretlerine maruz kaldığı için yaşadığı yoğun stres nedeniyle kalp krizi geçirip yaşamını yitirdiğini söyledi. Akdal, Vali Cebiroğlu'nun istifa edip arkadaşlarına söylediği sözlerden dolayı da özür dilemesini istedi.
Yapılan açıklamanın ardından Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na fakslar çekildi.

FOTOĞRAFLI