İngiltere Başbakanı David Cameron, Mayıs ayında düzenlenecek seçimlerden zaferle ayrılmaları durumunda WhatsApp, Snapchat ve iMessage gibi uygulamaların yasaklanmasını gündemlerine alacaklarını açıkladı.
Son olarak geçen hafta düzenlenen Charlie Hebdo saldırısının ardından bir kez daha gündeme gelen terör tehdidinin ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, bazı mesajlaşma uygulamalarının denetimini sağlamak istediklerini açıklamıştı. Cameron, bazı uygulamalarda mesaj içeriklerinin kriptolu şekilde saklandığını ve terör örgütlerinin bu sayede özgür bir şekilde mesajlaşabildiklerini ifade etmişti. Özellikle WhatsApp’ın herhangi bir ülke ile gizlilik ihlali olabileceği nedeniyle bilgileri paylaşmaması üzerine Cameron, Mayıs’taki seçimde seçilmeleri halinde bazı uygulamalara yasak getirmeyi düşündüklerini açıkladı.
Şu anda 700 milyon aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp’tan geçtiğimiz yıl da ABD mesajlaşma bilgilerinin verilmesini istemiş, WhatsApp ise özel hayatın ihlalini gerekçe göstererek bu isteği geri çevirmişti.