Gaziemir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel düzenlediği kadınlar matinesine katılan kadınlar gönüllerince eğlendi. Kadınların özel gününü kutlayan Başkan Şenol, “Haklarınızı elinizden almaya, sizi eve kapatmaya çalışanlara asla boyun eğmeyin” dedi.
Gaziemir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü özel programla kutladı. Belediyenin, Kaplanlar Düğün Salonu’nda düzenlediği matineye katılan binlerce kadın, gönüllerince eğlenerek bu özel günlerini kutladı. Sanatçı Koray Hepenson’un şarkıları, Ersin Show’un sahne şovu, Grup Mezdeke’nin danslarıyla renk kattığı etkinliğe Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol eşi Birsen Şenol’la katılırken, CHP Gaziemir Kadın Kolları Başkanı Bengü Sayköse ve belediye meclisinin kadın üyeleri de katıldı. Kadınlarla birlikte pasta kesen Başkan Şenol, kadınlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Kadınların yoğun sevgi ve ilgi gösterdiği Şenol, sahneye çıkarak oynayanlara eşlik etti.
“KADIN ÖZGÜRLEŞİRSE, DÜNYA DA ÖZGÜRLEŞİR”
Etkinlikte kadınlara seslenen Başkan Şenol, 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü değil, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olduğunun altını çizdi, kadınları haklarına sahip çıkmaya çağırdı. Kadınların güçlerinin farkına varmaları gerektiğine değinen Başkan Şenol şöyle devam etti: “Kadına yönelik şiddet her geçen gün daha da artıyor. Şubat ayında 16 kadın şiddet kurbanı oldu. Bugün kadını eve kapatmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Siz kadınlar gücünüzün farkına vararak sizleri eve kapatmaya, çalıştırmamaya zorlayan düzene karşı haklarınızı sonuna kadar koruyun. Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızı sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmekten, kentin yönetiminde söz sahibi bireyler haline dönüştürmekten büyük mutluluk duyuyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamına uygun bir şekilde kutlanacağı, kadınlarımızın adının şiddetle değil, başarılarıyla anılacağı bir ülke istiyorum. Kadın özgürleşirse, dünya da özgürleşir.”