Yunusemre Belediyesi ve Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Kültür Spor ve Turizm Derneği (YUNT-DER) tarafından Yuntdağlılar 9. Kültür ve Turizm Festivali ile Yuntdağlılar 5. Çocuk Şenliği gerçekleştirildi.
Yunusemre Belediyesi ve Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Kültür Spor ve Turizm Derneği (YUNT-DER) tarafından Yuntdağlılar 9. Kültür ve Turizm Festivali ile Yuntdağlılar 5. Çocuk Şenliği düzenlendi. Ortaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen festivale Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, AK Parti Manisa Milletvekili Adayları Murat Baybatur, Şule Tunalı, siyasi parti temsilcileri, Yunusemre Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik öncesi Çerçi ve beraberindekiler alanda kurulan stantları tek tek dolaşarak vatandaşlar ile selamlaştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festivalde YUNT-DER Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi büyük beğeni topladı. Başkan Çerçi, dokuz yıldır yapılan Yuntdağlılar Kültür ve Turizm Festivali’nin bu sene ana ortağının Yunusemre Belediyesi olduğunu vurgulayarak, “Yuntdağı’nın önemli bir bölgesi Yunusemre sınırları içerisindedir. Yunusemre sınırları içerisinde ellinin üzerinde mahallemiz vardır. Yunusemre sınırlarında çok sayıda kardeşimiz yaşıyor. Yuntdağı bizim görev alanımız. Bu yıl gerçekleştirilen etkinlikte belediye olarak destekte bulunduk” dedi.
“YUNTDAĞI YÖRÜKLERİMİZİN KÜLTÜR HAVZASIDIR”
Kültürel miraslarının ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Başkan Çerçi, “Festival her sene yapılıyor. İnsanlarımız Manisa’dan komşu ilçelerden gelerek çoluk çocuk eğleniyorlar. Bunu daha da olgunlaştırmamız gerekiyor. Yuntdağı yörüklerimizin kültür havzasıdır. Kültürümüzü değerlerimizi ortaya çıkarmamız gerekiyor. Kültürel mirasımızın unutulmaması gerekiyor. Bizim de belediye olarak Yuntdağlarımız da çok önemli projelerimiz var. Belediye meclisimiz ile zaman içerisinde bu projeleri ortaya çıkaracağız. Kültürel değerlerimizi geçmiş ile geleceği ortaya çıkartmamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu organizasyonları genişletmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
YUNT-DER Başkanı Mustafa Uyumaz ise organizasyonun Yunusemre Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Her yıl olduğu bu yılda festival kapsamında buradayız. Stantlarımız, halk oyunlarımız, yarışmalarımızı sekiz yıldır yapmaktayız. Bu yıl Yunusemre Belediyesi iş birliği ile bu organizasyonu yapıyoruz. Başta Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.