Muğla’da Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımlarının tamamlanması için gün sayılıyor. Menteşe’de Uluslar arası Gençlik Merkezi, Olimpik Yüzme havuzu ve 3 bin 500 kişilik spor salonu başta olmak üzere il genelinde 25 spor tesisinin birçoğu tamamlanırken, hedef 2015-2016 sezonunda Muğla genelinde 120 bin sporcuyu ağırlamak.
KIŞ TURİZMSİNE SPOR DESTEĞİ
Muğla’daki sportif tesislerin son durumu hakkında Vali Amir Çiçek’in de katıldığı bilgilendirme toplantısında Türkiye’nin 2023 vizyonuna Muğla’nın spor ve turizm ile katkı vereceği açıklandı. Toplantının açılışında konuşan Vali Amir Çiçek, gençlerin sadece takım oyunlarında değil, ferdi dallarda da başarılı olması için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Vali Çiçek, “Muğla bir turizm kenti. Turizmin 12 aya yayılması için yapılan çalışmalara spor turizmi ile de destek vermek ve kış aylarında turizmi spor ile aktif hale getirmek zorundayız. Turizm ile özdeşleşen spor dallarına önem vermeliyiz. Uluslar arası bir Gençlik Merkezimiz var. Bu merkeze Türk gençlerinin yanı sıra, yabancı ülkelerin gençliğini de değişik aktiviteler için çekebiliriz. 2014 yılında yapılan gayretli çalışmaların 2015 yılında devam etmesi ve 2023 hedeflerimize ulaşmak zorundayız. 13 ilçemizde de tüm dallarda sportif faaliyetlerin sürmesi gerekiyor. Bu anlamda gençlerimizin spor yapabilecekleri alanlar yaratmak istiyoruz” dedi.
SPOR, ALTERNATİF TURİZM
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker 2014 yılında 200’e yakın faaliyette 48 bin sporcunun Muğla’da misafir edildiğini belirtti. Çeker, “Muğla genelinde 25’ten fazla spor tesisinin birçoğu tamamlandı. Özellikle Menteşe ilçesinde yapılan yüzme havuzu ve 3 bin 500 kişilik spor salonu, ilçelere yapılan salonlar ve uzun süredir atıl durumda duran futbol sahalarının modernizasyonu ile Muğla kış turizmi için önemli bir eksikliğini gidermiş olacak. Fethiye’de yapılan 2 bin 500 kişilik spor salonu, Seydikemer’de yapılan 500 kişilik salon ve hali hazırda var olan salon ile Fethiye bölgesi ılıman iklim özellikleri ile Avrupa’daki önemli basketbol ve voleybol takımları için bir cazibe merkezi olmaya aday. Yine Marmaris ve Bodrum’da mevcut salonların yanı s ıra yapımına başlanan Bin’er kişilik modern ve içinde antreman salonları da barındıran salonların bitmesi ile dünyanın gözde yaz turizm merkezleri kış aylarında da Kuzey Avrupa ülkelerinin kamp merkezi olmaya aday hale getirilecek” dedi.
HEDEF 120 BİN SPORCU
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Muğla genelinde 1 stadyum, 8 spor salonu, 5 Gençlik merkezi, bir yüzme havuzu, 3 sentetik yüzeyli futbol sahası, 4 futbol sahası soyunma odası, 2 tribün yapımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Çeker, “2014 yılında Muğla’da ağırladığımız sporcu sayısı 48 bin kişi. Bu aileleri ile birlikte 70 bin kişiye ulaşıyor. 2015-2016 yılında bu rakamı tesislerimizin tamamlanması ile 110-120 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Muğla’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılında, Türkiye’nin 2023 vizyonuna katkı vermesi adına tamamlanacak tesisler ile Olimpiyatları hedefliyoruz” dedi.
MENTEŞE’YE 15 BİN KİŞİLİK STADYUM
Bekir Çeker, yeni projelerden birisinin de Menteşe ilçesinde 15 bin kişilik stadyum olduğunu söyledi. Çeker, Menteşe ilçesinin Dirgeme Mahallesi yolunun sağ tarafından kalan alanda büyük bir arazimiz var. Bu arazi üzerine Muğla’ya yakışır bir stadyum inşa etmek istiyoruz. Stadyumun kapasitesi 15 bin kişilik olacak” dedi.