Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği meslek tanıtım seminerleri sayesinde değişik mesleklere mensup insanları tanıma ve yakından görme fırsatı bulan Altındağlı gençler, “kukla sanatçılığı ve tiyatroculuk” mesleğini yakından tanıdı.
Kısa adı KUKSADER olan, “Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği” üyesi, sanatçı Haluk Yüce, Altındağlı çocuklarla bir araya geldi.
“SANATÇI OLMAK İÇİN EMEK VERMEK GEREK”
Altındağlı öğrencilerle bir araya gelen kukla sanatçısı ve tiyatrocu Haluk Yüce, Altındağlı gençlere tiyatrocu olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı. Bir oyunun ortaya çıkış aşamasını anlatan, yazılmasından sahneye konmasına, sahneye konduktan sonra izlenme aşamasına kadar geçirdiği tüm evreler hakkında bilgi veren Yüce, tiyatro sanatçısı olmak için büyük emek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
KUKLA GÖSTERİSİ İZLENDİ
Dramaturg, yönetmen ve oyun yazarının görevlerini de anlatan Yüce, öğrencilere sahne dizaynından kostüm yapımına kadar pek çok bilgi verdi. Kukla ve tiyatro sanatçısı Yüce, seminerin sonunda gençlere, yaptığı kuklalardan kısa bir gösteri sundu. Kukla gösterisini büyük bir keyifle izleyen gençler, eğlenceli dakikalar geçirdi.