Dünyanın 8. harikası olarak bilinen Nemrut Dağı, turizm sezonuna ‘merhaba’ dedi.
UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı’nda, yolların kışın karla kapanmasından dolayı yerli ve yabancı turistler zirveye çıkamıyordu. Nemrut Dağı’nın karlı yolları, karayolları ekipleri tarafından yaklaşık 20 günlük çalışmanın sonunda açıldı. Aylardır kapalı olan ve kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu Nemrut yolu, iş makineleriyle açıldı. Karayolları ekiplerinin çalışmalarıyla, Nemrut Dağı’nda turizm sezonu da açıldı.
Devasa heykellerin bulunduğu Nemrut’a Bangladeş’ten gelen Mukeet Alam adlı turist, ailesiyle dağa tırmandı. Alam, "Ailemle beraber Nemrut’un zirvesine çıktık. Kar altındaki heykelleri gördük. Gerçekten muhteşem bir manzara idi. Ailece dağın zirvesine çıktık. Çok mutlu olduk" dedi.
2 bin 150 metre yüksekliğe sahip Nemrut’a Avustralya’dan gelen Tony Lee ise karla kapanan yolların açılmasıyla, Nemrut Dağı’na daha rahat gidileceğini belirtti.
Karayolları ekibinde görevli Zülfü Karakaya ise Nemrut’ta yol temizleme çalışmalarının yaklaşık 20 gündür sürdüğünü belirterek, bugün itibariyle yolların temizlendiğini kaydetti.