Iğdır Belediyesi, Rojava halkı ile dayanışma amacıyla yaklaşık 7 aydır sürdürdüğü kampanya kapsamında toplanan insani yardım malzemesini bölgeye yolladı.
Iğdır Belediyesi’nin yaklaşık 7 aydır başlatmış olduğu “Rojava’ya Bir El De Sen Uzat” kampanyası kapsamında şimdiye kadar topladığı insani yardım malzemesi yüklü 10’uncu TIR’ı Rojava halkına ulaştırmak üzere yola çıkardı. Uğurlama esnasında konuşan Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder, Kobani’de zaferin ilerleyebilmesi için bu tür yardımların devam etmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu Kobani halkına 10’uncu yardım malzemesi yüklü TIR aracımız. Biliyorsunuz ki Kobani’deki savaş zaferle sonuçlandı. Ama Kobani’nin yeniden inşası için halen Türkiye ve Kürdistan’da yaşayan soydaşlarımız için yardımların devam etmesi gerekiyor. Bu zaferin ilerleyebilmesi için onları yalnız bırakmamamız gerekiyor. Bu vesileyle tüm duyarlı halkımızı bu konuda yardım etmeye ve sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.
Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit ise, Kobani’de elde edilen zaferle birlikte bugün yola çıkardıkları yardımın daha da anlam kazandığını belirterek, “Bizler orada yaşayan insanların ihtiyaçlarına birebir şahit olduk. Bugün bu insani yardım malzemesi yüklü aracı inanın büyük sevinç ve mutlulukla yolluyoruz. Çünkü bu TIR zafere ulaşan bir halka Iğdır halkının uzatmış olduğu bir eldir. Bu anlamda kampanya boyunca yardımlarını ve desteğini bizden esirgemeyen tüm halkımıza teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından insani yardım malzemesi yüklü 10’uncu TIR’da bölgeye hareket etti.