ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Son yıllarda çok sayıda oyuncusuyla paralarını ödeyemediği gerekçesiyle yollarını ayıran PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor, bünyesinde lise ve üniversite öğrencilerinin de yer aldığı, 28 bin 500 lira maliyetle kurulu kadrosuyla lige tutunmaya çalışıyor.

İki sezon öncesine kadar Süper Lig'de mücadele eden ve teknik direktörlüğünü Hector Cuper'in yaptığı Karadeniz ekibi, son zamanlarda zor günler geçiriyor. 

Devre arası transfer döneminde transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı takıma yeni oyuncular katamamanın yanı sıra A takımdan 25 oyucusuyla da yollarını ayırmak zorunda kalan mor-beyazlı kulüp, yola altyapı oyuncularıyla devam etmek zorunda kaldı. 

Kulüp idari menajeri Selim Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işlerinin kolay olmadığını ancak ortaya koydukları projeyle Türkiye'de örnek olmak istediklerini söyledi.

Maliyeti 28 bin 500 lira olan bir takımla 20-30 milyon liraya kurulan takımlara karşı mücadele etmeye çalıştıklarını anlatan Şener, buna rağmen genç oyuncuların gösterdikleri mücadele örneği ile bir modelin parçası olduklarının gerçeğini yaşamaya başladıklarını dile getirdi.

Şener, takımda yer alan oyunculara ilk aşamada kaybetmek ve kazanmaktan daha önemli olanın arkadaşlık olduğunu aşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Gün geçtikçe aslında biz maç kaybederken kazandığımızı anladık" dedi.

- "Çocuklar zaman zaman derslerinden geri kalıyor"

A takım kadrosundaki 32 lisanslı oyuncuyla Orduspor'un geleceğini kurtarmaya çalışacaklarını vurgulayan Şener, şöyle konuştu:

"Takımda lisede okuyan 6 öğrencimiz var.  Zaman zaman derslerinden geri kalıyorlar. Okul müdürleri ne kadar yardımcı olmaya çalışsalar da bunun da bir prosedürü var. Bizim önceliğimiz eğitim. Yani futbol oynayacak oyuncunun eğitimi olması lazım. Çünkü Allah göstermesin oyuncu sakatlanır ve bir daha futbol oynayamazsa biz ne yapacağız? Bunun önlemini almak için öğretmenleri ve okul müdürleriyle konuşuyoruz. Onlara oyuncuların antrenman ve maçlar nedeniyle kaçırdıkları dersleri boş zamanlarında tekrar vermelerini istiyoruz. Sağ olsunlar bize yardımcı oluyorlar." 

- "Üniversiteye hazırlanan öğrencilere kurs desteği vermek istiyoruz" 

Şener, kadroda 4 oyuncunun üniversitede öğrenim gördüğünü, 5 oyuncunun ise üniversiteye hazırlık aşamasında olduğunu kaydederek, "Onların kurs paralarını ödemek istiyoruz ama henüz bu uygulamayı hayata geçiremedik" ifadesini kullandı.

Mesleki eğitim kurslarına katılan oyuncuları da bir yandan futbola bir yandan da sosyal hayata entegre etmeye çalıştıklarını vurgulayan Şener, "Bunlar kolay işler değil. Altyapı ile uğraşmak hem çok zor hem de çok zevklidir. Önemli olan bu çocukları doğru yönlendirerek kazanmaya çalışmak. En ufak bir hatada kaydedebilirsiniz. O tehlikenin farkındayız" diye konuştu. 

- "Sadece lisans parası ödedik"

Selim Şener, takımın mevcut kadrosunun maliyetinin 28 bin 500 lira olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Elimizdeki kadronun değeri 28 bin 500 lira, bu parayı da oyuncuların lisanslarını çıkarmak için harcadık. Hatta 28 bin liraydı, son olarak iki amatör kardeşimize lisans çıkararak takıma takviye yaptık. Bizi mutlu eden şey, Türkiye'de birçok insan Orduspor'un genç oyuncularının maçlarda nasıl performans ortaya koyacaklarını merak etmeleri. İşte bu tablonun oluşmasının mimarı Ziya Doğan hocamızdır. Ben bir kez daha ona teşekkür ediyorum."