Adıyamanlı eskrim sporcuları 14-15 Şubat 2015 tarihleri arasında Konya, Samsun ve Kahramanmaraş illerinde yapılacak olan “Süper Minikler ve Minikler Eskrim Türkiye Şampiyonası"na katılacak.
14 - 15 Şubat 2015 tarihleri arasında 3 farklı ilde yapılacak olan Minikler Eskrim Türkiye Şampiyonası’na Adıyaman, 1 idareci 4 antrenör ve 68 kişilik sporcu kafilesi ile büyük bir katılım sağlayarak madalya için mücadele edecek.
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı eskrim sporcuları Süper Minikler Flöre Kahramanmaraş ilinde, Süper Minikler Epe Konya ilinde, Süper Minikler Kılıç dalında ise Samsun illerinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılacağını belirten Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Adıyaman eskrim sporunda yıldızı parlayan bir il olmuştur. Gençlerimizin her geçen gün ilgisinin arttığı bu branşta miniklerimizin de elde ettiği başarıları gururla izliyor, mutlu oluyoruz. Özellikle eskrimde Avrupa ve Dünya Şampiyonasına gidecek kadar iyi sporcularımızın olması zaman içerisinde elde ettiğimiz başarılara somut bir örnek teşkil etmektedir” dedi.
Özellikle ulusal ve uluslararası müsabakalara katılan sporcu sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Bağcı, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulan olimpiyat hazırlık merkezleri 13 büyük şehirde oluşturuldu. Bu merkezlere ilimizden 2016 - 2020 olimpiyatlarına hazırlanmak için 4 erkek Gaziantep iline gönderilmiş, 8 bayan sporcu ise Antalya iline gönderilecek. Eskrim yıldız kızlar epe milli takımı 8 kişiden oluşmaktadır. Ben ilimizi çok iyi bir şekilde temsil edip alacakları madalyalar ile bizleri mutlu edeceklerine inanıyorum. Sporcumuza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.