Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec’i makamında kabul etti.
Başta AB ilişkileri olmak üzere ekonomik ve kültürel alanda işbirliğinin ele alındığı ziyarette konuşan Başkan Çelik, Kayseri’nin Türkiye’deki diğer şehirlerden hep önde olduğuna vurgu yaparak, "Kayseri, Anadolu’nun tam ortasında, 6 bin yıllık tarihi boyunca önemli ticaret yollarının kavşak noktasında yer almış büyük bir şehir. Ticaret ve endüstride ileri seviyedeyiz. Bunun yanında şehrimizin gelişimine büyük katkı sağlayan 4 üniversitemiz var. Kayseri’de, tıpkı Avrupa’da olduğu gibi insan unsuru ön planda tutularak şehir planlaması yapılıyor. Bu nedenle Türkiye’deki diğer şehirlerden hep önde gitmişizdir" dedi.
"TÜRKİYE AB’YE GÜÇ KATACAK"
Başkan Çelik ayrıca, Türkiye’nin AB’ye güç katacağını ifade ederek, "AB, Türkiye’ye lazım, Türkiye AB’ye lazım. Türkiye, AB’ye güç katacaktır. Önyargılardan, gizli ajandalardan kurtulup iyi niyetle çalışmak lazım" diye konuştu.
"KAYSERİ İLGİMİ ÇEKİYOR"
Sloven Büyükelçi Milan Jazbec de konuşmasında Kayseri’ye bunun 4. gelişi olduğunu ifade ederek, "Burada hem Slovenya’yı hem de AB’yi temsilen bulunuyorum. Kayseri’de 9 tane fahri konsolosumuz var. Buradaki ekonomik gelişmeler ve üniversiteler çok ilgimi çekiyor. Özellikle Abdullah Gül Üniversitesi, yapmış olduğu araştırmalardan dolayı çok önemli. AB-Türkiye ilişkilerinin gelişimi için her iki tarafın da daha çok çalışması gerekir" dedi.
Ziyarette günün anısına Başkan Çelik tarafından Büyükelçi Jazbec’e bezemeli bir cam vazo hediye edildi.