Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes’te hayata geçirilen Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ni gezen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, yaşadığı şaşkınlığı gizleyemedi ve "Görmeseydim, inanmazdım. Başımda şapka olsa, şapka çıkartacaktım" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i önce makamında ziyaret eden ve daha sonra birlikte Erciyes’e çıkan TÜRSAB Başkanı Ulusoy’a burada Erciyes A.Ş Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı tarafından bir brifing verildi.
Brifingin ardından Başkan Çelik ve beraberindekilerle birlikte yapımı devam eden oteller, mekanik tesisler ve sosyal tesisleri gezen Başaran Ulusoy, şapka çıkartılacak bir iş yapıldığının altını çizerek, "Başımda şapka olsaydı şapka çıkartacaktım. Burada bu tesislerin yapıldığını görmek beni fevkalade mutlu etti. Hergün birşeyler öğreniyoruz. Kayseri’den öğreneceğimiz daha çok şey var. Dağın bu şekli ve işletme tekniğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Mükemmel bir tesis. Böyle bir sermaye hiçbir ülkede yok. Bundan sonra işin en önemli kısmı kalıyor o da tanıtım. O da en güzel şekilde yapılacaktır. Başkanımı ve emeği geçenleri kutluyorum. Görmeseydim, birisi bana anlatsaydı inanmazdım" dedi.
"GÖRDÜKLERİM KARŞISINDA ŞAŞIRDIM"
Erciyes’te planlı programlı bir iş yapıldığına vurgu yapan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, her yönüyle mükemmel bir proje geliştirildiğini ifade ederek, "Sosyal tesisleri gördüm, yapılan otelleri gördüm, diğer tesisleri gördüm, herşey mükemmel. Planlı, programlı, birbirine benzemeyen ama aynı havayı teneffüs ettiren bir dış yapının olması çok güzel. Taş yığını yerine tabiata yakışır yapılaşma gerçekleştirilmiş. Bir kurum başkanı olarak, bir meslek örgütü başkanı olarak sizleri tebrik ediyorum. Böyle tesislerin olması bizim ürünümüzü çoğaltır, bize biraz daha fazla para kazandırır. Gördüklerim karşısında şaşırdım, burada hayaller gerçek olmuş" diye konuştu.
"HERŞEY MÜKEMMEL"
TÜRSAB Başkanı Ulusoy, son olarak da bu sözleri damardan şerbet vermek maksadıyla söylemediğine dikkat çekerek, "İnanın gerçeği ifade ediyorum ve şaşırdığımı söylüyorum. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak, ülkemde yapılan güzel şeyleri görmekten çok mutlu oldum. Hem başkanımızı hem de tüm Kayseri’yi tebrik ediyorum. Tek kelimeyle mükemmel" ifadelerini kullandı.
TÜRSAB İLE DÜNYAYA TANITACAĞIZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yaptığı açıklamada, sektörün duayeni ve en tepe noktasındaki kişi konumunda olan birisinden bu övgüleri almanın kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, "İnşallah projeyi en güzel şekilde tamamlayarak sektörün hizmetine açacağız. Rabbim bize böyle bir nimet vermiş, inşallah biz de bu nimeti TÜRSAB ile kol kola girerek yalnızca Türkiye’ye değil, tüm Avrupa’ya ve dünyaya tanıtarak ekonomik getiriye dönüştüreceğiz. Bu konuda da TÜRSAB’ın desteğini bekliyoruz" dedi.