Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde yapımı devam eden Çetintepe Baraj inşaat sahasını gezen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Yüklenici Firma yetkililerinden bilgiler alan Aydın, Çetintepe Barajı ziyaretçi defterine düşüncelerini yazarak, barajın ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Birilerinin sadece konuştuğunu ancak AK Partinin hep yaptığını ve yaptıkları eserlerle konuştuklarını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Bir asırlık rüyanın gerçekleşiyor olmasını görmek bizleri mutlu ediyor. Bu Adıyaman’ın bu bölgenin çok büyük bir hayaliydi ve şimdi gerçekleşiyor çok şükür. Burası daha önce Çataltepe ismiyle duyulmuştu. Dedelerimiz, büyüklerimiz böyle bir barajdan bahsederlerdi, onlardan bazen duyardık. İşte şimdi yıllardır sadece konuşulan ve kimsenin yapamadığı devasa projeyi hayata geçirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. Bizim işimiz eserdir, tek düşüncemiz ise milletimize hizmettir. Birileri konuşur, AK parti yapar. Biz yapıyoruz ve bugün icraatlarımızla ve eserlerimizle konuşuyoruz. Çok şükür bugün burada 2013 yılında temelini atmış olduğumuz barajın yüzde yirmi oranında fiziki bir gelişmenin olduğunu görmek bizleri memnun ediyor. Bu baraj inşallah 2017 yılında baraj olarak bitecek. Beraberinde sulama projeleriyle inşallah büyük bir hız kazanacak” dedi.
Barajın tamamlanmasıyla birlikte bölge tarımının hayat bulacağını belirten Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Şimdi Adıyaman genelinde Gölbaşı ve Besni’de toplam 290 bin dönüm bir arazi sulanacak. Ve üstelik cazibeyle sulanacak. Adıyaman toprağı su ile buluşacak. Verim artacak, kalite artacak insanlarımız iş sahibi olacak. Bu gelişmelere birlikte istihdam sağlanmış olacak. Köylerimiz çiftçilerimiz yıl içerisinde birden fazla ürün ekme imkanı bulacaklar ve verimi arttıracaklar. Tabi su hayattır. Suyun gittiği yerde hayat olur, canlılık olur ve Adıyaman’ın da can damarı olan kentimizin tarihi projelerinden bir tanesi olan Çetintepe Barajının inşaat sahasındayız. Bu proje hepimizin ortak gayretidir, AK Partinin önemli icraatlarından bir tanesidir. O nedenle bizler icraatlarımızı sadece sözle değil, yapılan ve yaptığımız eserlerimizle konuşuyoruz. Bugün burada asırlık bir eseri görmek benim bütün yorgunluğumu üzerimden atmama vesile oldu. AK Partinin kurulduğu günden bugüne aradan geçen 13 yıllık bir zaman boyunca hala başımız dik bir şekilde gezebiliyorsak gittiğimiz her yerde, baktığımız her yerde Ak Partinin mührünü görmek mümkün, bir eserini görmek mümkün. Çetintepe Barajı da ilimiz adına tarihi bir proje olup, biz burada adeta tarih yapıyoruz. Halkımızın geleceğini düşünüyoruz. Sadece pazara kadar değil, her zaman, her daim mezara kadar hizmet yapılabilecek eserler ortaya koymaya çalışıyoruz bu manada da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu büyük projenin Gölbaşımıza, Adıyaman’ımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu projeden dolayı başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Orman ve Su İşleri Bakanımıza ve kabinemizin tüm üyelerine, milletvekillerimize, yine burada teşkilatlarımıza, belediyelerimize, işi yürüten yüklenici firmaya, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve ekibine, katkısı olan, emeği geçen herkese kentim adına teşekkür ediyorum” dedi.