SAMSUN (AA) - Samsun'daki gazi ve şehit dernekleri üyeleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kapsamında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Samsun Şube Başkanı Bilal Erim ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ziyarette konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman ve her şart altında bizlere bu kent adına en büyük desteği vermiş ve bizi yüceltmiştir. Bu nedenle biz Büyükşehir Belediyesini her zaman kendi evimiz gibi gördük" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, bu yıl hem 18 Mart Şehitler Günü hem de Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü anmanın manevi ağırlığını taşıdıklarını ifade ederek, “Hem Çanakkale’de hem de dünyanın neresinde olursa olsun vatanı uğruna şehitlik mertebesine yükselmiş tüm şehitlerimize gani gani rahmet diliyorum. Onları hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Geride kalan gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın her zaman yanında olacağız" diye konuştu.