Bursa’da Hasanağa OSB ve Kayapa Sanayi Bölgesi’nde otomotiv yan sanayiinde faaliyet gösteren 30 bin metrekarelik 3 tesise sahip olan Profil A.Ş, son 3 yılda teknoloji yatırımlarına hız verdi. Dünya devi otomotiv markaları için OEM (orijinal parça) ve TİER1 (yedek parça) üreten Profil A.Ş, 3 yıldır aralıksız devam eden teknoloji yatırımlarına bu yıl da devam edecek.
2012, 2013 ve 2014 yıllarında 20 milyon liralık teknoloji yatırımı gerçekleştiren Profil A.Ş, 2015 yılında da 5 milyon liralık daha yatırım yapma kararı aldı. Tesislerinde robot teknolojisiyle hatasız üretim gerçekleştiren Profil A.Ş’de öncelikli hedef kaliteli ürün yapmak. Türkiye’de otomotiv sanayiinin başladığı 1966 yılında sektöre giren Profil A.Ş, dünya devi firmalara şekillendirilmiş ve montajlı sac parçalar ile kalıp üretiyor. Firmada binek ve hafif ticari araçlar için çok sayıda parça üretiliyor.
Profil A.Ş’de üretilen salıncak kolu, rotil, rot başı, rot mili, Z- rot, denge çubukları, emniyet kapı barları, iç aksam sac parçaları, dış aksam sac parçaları, koltuk braketleri, tampon parçaları, tampon braketleri, kargo araçları ara bölme aksamları türünden çok sayıda OEM ve TİER1 parçalarda ana sanayi firmalarına satılıyor. Firmanın müşterileri arasında Tofaş Fiat, Ford, Ford Otosan, Toyota, Toyotetsu, Toyota Boschoku, Peugeot-Citroen, Mercedes ve Land Rover başta olmak ilk sıralardaki yerlerini alıyor.
YARIM ASIRLIK TECRÜBE
Profil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Sezer, sektörde 49 yıldır faaliyet gösterdiklerini vurgulayıp istikrarlı bir büyüme içinde olduklarını söyledi. Sezer, otomotiv sektöründeki gelişmelere paralel olarak tesislerinde teknolojiyi sürekli geliştirdiklerini belirtti. Ar-Ge’ye önem verdiklerini ve inovasyonu firma kültürü haline getirdiklerini de kaydeden Sezer, “Sektörde kalıcı olmak için gereken her şeyi yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Firmanın Ticari Genel Müdürü Yardımcısı Emre Yemenici de Türkiye’nin yanı Avrupa ve Asya’daki otomotiv firmalarına da üretim yaptıklarını belirtiyor. Yemenici, “Son 3 yılda Ar-Ge ve teknolojiye yaptığımız yatırımlardan olumlu geri dönüşler aldık. 2015 yılında dünya devi 2 otomotiv üreticisiyle anlaşması yaptık. Bunları da çok yakında paylaşacağız” ifadelerini kullandı.