228. Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) toplantısı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde Çanakkale’de gerçekleştirildi.
228. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı açılışı ÇOMÜ ev sahipliğinde Troia Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Açılışta konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, “Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak bu büyük topluğu ağırlamaktan onur duyuyoruz. ÇOMÜ kurulduğundan buyana büyük bir gelişim göstermiştir. Üniversite sayısını artması üniversiteler arası kalite rekabetinin de artması anlamına geliyor. Kurulduğunda sadece 3 birim olan ÇÖMÜ, geride bıraktığımız 23 yıl boyunca büyük bir üniversite haline geldi. Şu an 36 birimi olan büyük bir üniversite haline gelmiştir” dedi.
Üniversiteler Arası Kurul Başkanı ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ise “Kökleri Bedir’e kadar dayanan bir dik duruşun yansımasıdır Çanakkale. Bugün bu topraklarda yatanlar öyle bir dik duruş sergilediler ki sadece dilleriyle değil, canlarıyla da şahit oldular, şehit oldular. Çanakkale bugün de aramıza sokulmak istenen fitne ve ayrılık tohumlarına karşı nasıl bir kardeşlik sergilendiğini gösteren en güzel örnektir. Herkesin tek vücut olduğu birlik ve ve beraberliğin göstergesidir Çanakkale. Aradan geçen bir asırlık zamana rağmen Çanakkale’den alınması gereken pek çok mesaj okunmayı ve ibret alınmayı beklemektedir” diye konuştu.
228. Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı, açılışın ardından basına kapalı olarak devam etti.