Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Bünyan’ı ziyaret etti. Müsteşar Nesrin Çelik’e ziyaretlerinde Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, ilçe protokolü ve daire müdürleri eşlik etti.
Şehit aileleri ve Koruyucu ailelere bir dizi ziyaret gerçekleştiren Müsteşar Nesrin Çelik, daha sonra Bünyan Belediye Başkanlığına geçerek Bünyan Belediyesi Düğün Salonunda Bünyanlı muhtıralar ve vatandaşlara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Müsteşar Nesrin Çelik’i makamında ağırlayan, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan İlçesi ve ilçede yapılan çalışmalar ile devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Bünyan halısı, Bünyan Girabolusu ve Bünyan’ın köklü tarihi geçmişine değinen Başkan Şinasi Gülcüoğlu; ”Köklü bir geçmişe sahip olan ilçemizi sahip olduğu bütün değerler ile birlikte yarınlara hazırlıyor, bu çerçevede ilçemizin en az 25 yılını garantiye alacak projeler ve kalıcı eserler üretiyoruz’’ dedi. Başkan Gülcüoğlu daha sonra Müsteşar Nesrin Çelik’e bin bir derde deva olan Bünyan girabolusu hediye etti.
Bünyan Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını da yapan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, ilçede bulunan koruyucu ailelerle gurur duyduklarını belirterek, koruyucu ailelere seslendi. Başkan Gülcüoğlu;’’ Bir toplantı vesilesiyle kendileriyle bir araya geldik. Onlara dedim ki sizler inanın seçilmiş insanlarsınız. Yani rabbimizin seçtiği güzel insanlarsınız zira insanın kendi evladına bile katlanamadığı günümüzde, sizler bu evlatlarımızı alarak, büyütüp, aile mille, memleket ve dini İslami’ye ile büyüterek Topluma kazandırıyorsunuz. Sizleri canı yürekten tebrik ediyorum’’ dedi.
İlçedeki engelli ve çocuklar için Müsteşar Nesrin Çelik’in kapısını çaldıklarını belirten Başkan Şinasi Gülcüoğlu,’’ Kendisi ziyadesi ile bizleri dinledi. Şunu hasetsen istirham ediyorum ki bu kanayan bir yaradır aslında. Maalesef ve maalesef bugüne kadar toplumsal politikalarımız bir vesileyle engellilerimizi evlerine kapatıyordu. Oysaki onlar bizim yüreğimiz canımız cananımız. Evladımız, annemiz, babımız, kardeşimiz İnşallah bundan sonra engellilerimizi toplumla bütünleştirmek suretiyle hep birlikte bu yaşanılası dünyayı daha güzel, daha iyi, daha refah bir toplum seviyesine ulaştıracağımıza inanıyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum’’ şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ailelere verdikleri ekonomik destekler hakkında bilgiler veren Müsteşar Nesrin Çelik, “Öncelikle engelli evde bakım ödemelerimiz var. Biz engellinin, yaşlının ve çocuğun kendi ailesinin yanında, kendi evinde kalması taraftarıyız. Engelliyi, yaşlıyı veya çocuğu ailesinden alarak, onlara bir merkezde bakmayı asla istemiyoruz. Bunun sebebi de ailenin verdiği sevgi, şefkati ve güven duygusudur. Biz beş yıldızlı otel konforunda imkânlar sunmamıza rağmen bu değişmiyor. Bu nedenle engellinin, yaşlı ve çocuklarımızın ailesinin yanında kalmasını istiyoruz. Evde bakım çok önemli. Engellilerimize aileleri baksınlar, eğer aile ekonomik anlamda zor durumdaysa, biz onlara destek verelim. Engellimize, yaşlılarımıza, eşi vefat eden kadınlara aylık maaş veriyoruz. Ve bu aydan itibaren Yetim Aylığı uygulamasını başlatarak, öksüz, yetim ve babası askerde çocuklarımıza aylık 100 TL vermeye başladık” şeklinde konuştu.
Kadına Karşı Şiddeti Önleme Yasası’ndan da bahseden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik; “Bir kadının kocasından şiddet görüyorum diye jandarma veya polis aradığı zaman, jandarma veya polis gelip kadının ifadesini alarak, delil ya da şahit gerektirmeden, mahkemeye çıkmadan koca evden uzaklaştırılabiliyor. Artık şiddet uygulayan erkek kendisini sokakta bulabilir. Bu yasadan sonra kol kırılıp, yen içinde kalmıyor. Devreye polis giriyor, mahkeme giriyor işin tadı tamamen kaçıyor. Belki çok büyük sorunları olmayan aileler bir anda dağılabiliyor. Biz de gelen çocukların büyük bir kısmı da boşanmış aile çocukları” diye konuştu.
Daha sonra katılımcılara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, toplantı da koruyucu aile, evlat edinme, engelli hakları, çocuk, kadın, genç ve yaşlılara yönelik hizmetler hakkında da bilgiler verdi.