SAMSUN (AA) - İlkadım ilçesinde yol verme meselesinden çıkan kavgada, 1 kişinin pompalı tüfekle öldürüldüğü iddiasıyla 1'i tutuklu, 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Recep İşlek ile tutuksuz sanıklar Murat Uysal ve Hüsame Ünveren ile öldürülen Alper Sel'in yakınları ile avukatlar katıldı.

 Tutuklu sanık İşlek, suçlamaları kabul etmeyerek, olay günü bir otomobille mahalleye geldiklerini söyledi.

Hayatını kaybeden kişinin de aracıyla orada bulunduğunu anlatan İşlek, yol verme meselesinden tartışma çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Hayatını kaybeden kişi beni itekledi. Bu sırada Murat ile Ünal, beni arabaya bindirdi. Hüsame de hayatını kaybeden kişiyi aracına doğru götürdü. Oradan ayrılıp daha sonra tekrar aynı yere geldik. Bu kişi elinde sopayla bulunduğumuz aracın camlarına vurdu. Ben aracın arkasında oturuyordum. Önde oturan Murat, bana tüfeği verip 'vur şunu' dedi. Tüfeğin haznesine fişek verirken, tüfek tutukluk yaptı. Murat elimden tüfeği alıp, önce havaya ateş etti sonra da bu kişiye ateş etti. Bana olaydan sonra suçu üstüme almam için para vaat etti. Vaatler yerine gelmedi. Suçu ben işlemedim." 

Tutuksuz sanık Murat Uysal ise hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, cinayeti kendisinin işlemediğini savundu.

Diğer tutuksuz sanık Hüsame Ünveren de olayda tüfeği Recep İşlek'in kullandığını ileri sürdü.

Yaşamını yitiren Alper Sel'in babası Yüksel Sel ve ağabeyi Ahmet Sel, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. 

 İşlek'in avukatı Ümit İyigün, müvekkilinin suçu işlemediğini savunarak, "Diğer sanıklar da çelişkili beyanlarda bulunmuşlardır. Tanıklar da açıkça anlaşılıyor ki korktuklarından dolayı gerçeği söyleyememektedirler. Bu nedenle aynı iddianamede sevk maddeleri göz önüne alındığında aynı suçtan yargılanan diğer sanıkların da tutuklanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İşlek'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi'nde 3.5 ay önce Alper Sel'i pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla Recep İşlek (25), Murat Uysal (33), Hüsame Ünveren (19) ve Ünal Eker gözaltına alınmıştı.