AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı köy ziyaretleri ile seçmene hesap verdi.
Mecitözü ilçesine bağlı Bayındır, Kozören, Elmalı, Figani ve Köprübaşı köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Uslu, önce köylere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, sonra vatandaşlardan gelen talepleri dinledi.
7 Haziran seçimlerinin herhangi bir seçim olmadığını belirterek, “Bu seçim var olma yada yok olma meselesidir. Kimin için? Türkiye için. Yolundan alıkoymaya çalıştıkları Türk millettir. Kurulan kumpaslar ve tuzaklarla Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Millet bunlara 7 Haziran’da tokadı atacak” dedi.
Türkiye’de muhtar bile olamaz dedikleri insanının halkın desteğiyle Cumhurbaşkanı seçildiğini dile getiren Uslu, başörtülüler bugün kamuda rahatça çalışıp üniversitelere girebiliyorsa, her gün ‘laiklik elden gidiyor’ diye insanlar avutulmuyorsa, IMF ve Dünya Bankası’nın ‘çiftçiye, emekliye, işçi memura zam vermekten vazgeçin, üstelik emekliden vergi alın’ diye dayatmıyorsa, ‘yatırım yapmayın, sadece borç döndürme politikalarını devam ettirin’ diye talimat veremiyor ve dışarıdan bakan gönderemiyorsa bunun önce Allah’ın, sonra millet iradesinin, sonra da Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı liderliği sayesinde olduğunu belirtti.
Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olanların her seçim döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin önünü kesmeye çalıştıklarını dile getiren Uslu, “Yeni Türkiye 2023’e, arkasından 2071’e doğru giderken sürekli güç kazanarak, mecali artarak gitsin istiyorsak 7 Haziran seçimlerinde Meclis’te anayasa değiştiren çoğunluğu AK Parti’ye vermemiz gerekir” diye konuştu.
Erkler arasındaki uyumun yolunun başkanlık sisteminden geçtiğini savunan Uslu, Meclis’in içerisinden çıkardığı hükümetin denetimine girmeyeceğini, tam tersine Meclis’inden daha özgür bir şekilde yasama ve denetim görevini yapacağını söyledi.
Başkanlık sisteminin bir diğer farkının hesap verilebilir olmak olduğunu anlatan Uslu, “Cumhurbaşkanlarının namütenai yetkileri var. Yaptıkları işlerden sorumlu değildir. Başkan halka karşı sorumludur. Ayrıca ’Cumhurbaşkanlığı sistemi kalsın o devlet iktidarıdır’ diyorlar, sanki devlet iktidarı ile millet iktidarı farklıymış gibi. Oraya dokunmayın diyorlar. Hatta halkın seçtiği milletvekillerine güvenmiyorlar, birde seçkinlerden oluşan iki meclis olsun diyorlar. Onlara göre kara Türk’üz. Onlara göre Hasolar ve Memolarız biz. Onlara göre beyefendiler olsun. Zaman zaman da viskini yudumlayarak ne olacak memleketin hali diye geyik yapsınlar. Memleketi için çırpınan iktidar var. Çırpındıkça onlara iş düşmüyor, onların sorunu o. AK Parti’ye destek vererek Türkiye’ye güç vermek zorundayız. Kurulan tuzaklar, kumpaslar var. Bunlardan memleketi kurtarmak son derece gerekli ve önemli. Bu seçimleri vatan hizmeti gibi görmeliyiz. Oyumuzu istikrardan yana kullanmalıyız” şeklinde konuştu.