Samsun’da devam eden Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası ile eş zamanlı olarak Kan Bağışı kampanyası düzenleyen Türkiye Karate Federasyonu, Türk Kızılayı ile işbirliği yapan ilk federasyon oldu.
Türkiye Karate Federasyonu faaliyet takviminde yer alan, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle organize edilen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası, bugün sona erecek. 52 ilden 1200 sporcunun mücadele ettiği şampiyona, bugün yapılacak 21 yaş altı kategorisi finalleri ile sona erecek. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı şampiyona ile eş zamanlı Kan Bağışı kampanyası organize eden Türkiye Karate Federasyonu, bu kapsamında Türk Kızılayı ile işbirliği gerçekleştiren ‘ilk federasyon’ olarak tarihe geçti.
Karate camiasının büyük ilgi gösterdiği kampanya kapsamında kan bağışında bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.
"ÖRNEK OLACAK ADIMLAR ATMAK İSTİYORUZ"
Almanya’da yapılan Dünya Karate Şampiyonası’nda yaşama tutunmaya çalışan çocuklar için oluşturulan ’Bir Dileğim Var’ kampanyasına destek verdiklerini, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ile de bir çalışma gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Esat Delihasan, “Sporu bir amaç değil, araç olarak görüyoruz. Türkiye Karate Federasyonu olarak madalya ve başarıların yanında Sosyal Sorumluluk projeleri ile de anılmak istiyoruz. Başarılı olurken aynı zamanda spor dünyasına örnek olacak adımlar atmak istiyoruz” dedi.
"MEMNUNİYET DUYUYORUZ"
Delihasan, Türk karatesinin sosyal sorumluluk projelerine duyarsız kalmadığını vurgulayarak, “Ülkemizdeki kan bağışı oranının, nüfus oranımızın çok altında olduğunu biliyoruz. Farkındalık yaratarak kan bağışının önemine dikkat çekmek için Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı ile işbirliğine gittik. Kan bağışına gösterilen ilgiden dolayı memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.
KESKİN: "İLK KEZ BİR FEDERASYON İLE İŞBİRLİĞİNE GİDİYORUZ"
Türkiye Karate Federasyonu’nun gerçekleştirdiği çalışmanın çok anlamlı ve önemli bir farkındalık olduğunu belirten Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, “Türkiye Karate Federasyonu’nu ve bu camiaya mensup sporcu ve antrenörlerimizi, spordaki başarılarının yanında insan hayatı demek olan kan bağışını da bir sosyal sorumluluk projesi hassasiyetiyle görüp, duyarlılık gösterdikleri için kutluyorum. Çok kutlu bir görevi yerine getiriyorlar. Sporda göğsümüzü kabartıyorlar. Bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırıyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz. Bir de bunun yanına insan hayatını, canını esas alıp kan bağışını da eklemeleri, Türk Kızılayı ile bu konuda iş birliği yapmaları çok anlamlı ve önemli bir farkındalık. Bu çalışma, bütün kamuoyuna bir mesajdır” açıklamasında bulundu.
"BÜYÜK BİR KATKI OLUYOR"
Keskin, zaman zaman spor kulüpleri, taraftar grupları, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile bu tarz işbirliğine giderek kan bağışı kampanyası gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bu elbette ki hayat mücadelesi veren, yaşam mücadelesi veren insanlarımız için büyük bir katkı oluyor. Ancak Türkiye’de ilk kez bir federasyon ile işbirliğine gidiyoruz. Türk Kızılayı ülkemizin kan meselesini büyük bir oranda çözmüş durumda. İnşallah 2015 yılında bütün Türkiye’nin kan meselesini tamamen halledecek. Bunda da en büyük görev, Türkiye Karate Federasyonu’nun yaptığı gibi kurumsal kimlik taşıyan bütün camialara büyük düşüyor. Bu kadar hayati, kutlu bir konuda duyarlılık gösteren Türkiye Karate Federasyonu’na ve karate camiasına mensup herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.