Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Zonguldak’ta da Nevruz kutlamaları coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenen Nevruz kutlamalarına, Zonguldak Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Altın ve öğretim üyelerinin yanısra bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Farabi Kampüsü’nde birbirinden renkli etkinliklerle kutlanan Nevruz, öğrencilerden büyük ilgi gördü.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehtaran Rakımının Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Merkez Kampüs Spor Salonu önünde gerçekleştirdiği gösteri izleyenleri adeta büyülerken, yabancı öğrencilerin halk dansları ise büyük alkış aldı. İlgiyle izlenen gösterilerin ardından, Zonguldak Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Altın, Belediye Başkanı Yardımcısı Erol Yılmaz ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, nevruz ateşini yaktı. Ateşin üzerinden önce Vali Yardımcısı Oktay atladı. Daha sonra öğrencilerle birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz ve Rektör Vekili Prof. Dr. Altın’da ateşin üzerinden atladı.
Öğrenciler, ateşin etrafında halaylar çekerek nevruzu kutlarken, üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, yöresel yemeklerinin tanıtımını yaptı. Öğrencilere, etli pilav ve ayran da ikram edildi.