HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, barajı aşacaklarını ve 7 Haziran akşamı çiftetelli oynayacağını söyledi.
Antalya Kadın Koordinasyonu tarafından düzenlenen mitingde kadınlara konuşan Bulvan, “Eğer yüzde 10’u geçip barajı aşarsak ki bundan hiçbir şekilde şüphemiz yok, halaylar çekeceğiz, zeybekler oynayacağız, horonlar tepeceğiz, belki de çiftetelli oynayacağız. Ben hayatımda çiftetelli oynamadım ama 7 Haziran akşamı çiftetelli de oynayacağım” diye konuştu.
Miting için Aydın Kanza Parkı’nda toplanan kalabalık, ellerinde HDP flamalarıyla yürüyüşe geçti. Kürtçe sloganlar atan grup, sık sık HDP’nin seçim sloganı olan “Bizler meclise” dedi. Aydın Kanza, Teomanpaşa ve Atatürk Parkı güzerganı izleyen grubun önünde HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Antalya milletvekili adayları ile kol kola girerek yürüdü. Görme engelli HDP Antalya milletvekili adayı Gülkız Türk ise bir refakatçi ve beyaz bastonu ile yürüdü.
TRAVESTİDEN DESTEK
Travestilerin çoğunlukla ikamet ettiği Teomanpaşa Mahallesine gelen grubu kaldırımda bir travesti karşıladı. Yürüyen gruba zafer işareti yaparak selamlayan travesti, elindeki cep telefonu ile HDP’li kadınları görüntüledi.
“KADINLAR TÜRKİYE’DE ÇOK FAZLA ŞİDDETE MARUZ KALIYOR”
Atatürk Parkı içerisinde bir bölümde polis aramasından geçen kadınlara HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hitap etti. HDP’li kadınlara seslenen Pervin Buldan, “Kadınlar en fazla Türkiye’de şiddete ve baskıya maruz kalarak kadın katliamlarına ve cinayetlertle de karşı karşıya kaldılar. Dünyada her yerde kadına karşı bir yok sayma ve inkar politikası vardır ve bu en fazla Türkiye’de vardır” dedi.
“BARAJI AŞACAĞIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK”
Kadınların ezildiği için milletvekili listelerinin yarısını kadınlardan oluşturduklarını da ifade eden Buldan, “550 milletvekili adayının yarısı HDP’de kadınlardan oluşuyor. Eğer yüzde 10’u geçip barajı aşarsak meclise girersek ki bundan hiçbir şekilde şüphemiz yok. Kadınlar, gençler, ezilenler, yok sayılanlar, el ele vermiş ve haziranda barajı yıkmak için yola çıkmışlar. Meclise girdiğimiz andan itibaren grubumuzun yarısı kadınlardan oluşacak. 100 milletvekili ile girersek 50’si kadın 50’si erkek olacak. Eşit temsiliyet olacak” dedi.
“BARIŞ SÜRECİ BAŞLADI, KARDEŞ KANI DURDU”
Barış ve müzakere sürecini de değerlendiren Buldan, barış sürecinden bu yana kan dökülmediğini söyledi. Sürecin kendileri için kıymetli olduğunu ancak AK Parti’nin sürecin ilerlemesi için hiçbir şey yapmadığını savunan Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Barış ve müzakere sürecinin gidişatıda önemlidir. 2 buçuk yıldır barış ve müzakere süreci denilen bir süreç başlatıldı. 2 buçuk yıldır bu coğrafya da annelerimiz ve kadınlarımız ağlamadı. Neden ağlamadılar çünkü bu coğrafyaya cenazeler gelmedi. Trabzon’a Samsun’a asker cenazeleri gitmedi. Mardin’e Diyarbakır’a Hakkari’ye cenazeler gitmedi. Konya’ya, Ankara’ya polis cenazeleri gitmedi. Bu süreç bu yüzden bizim için kıymetlidir. Bu süreç başladığı için akan kardeş kanı durdu. AK Parti bu sürecçin ilerlemesi için gerekli adımları atmıyor”.
“HİÇ OYNAMADIM AMA 7 HAZİRAN AKŞAMI ÇİFTETELLİ OYNAYACAĞIM”
Barajı aşacaklarını ve zaferin şimdiden kutladıklarını belirten Buldan, “Barajları hep birlikte aşacağız. Kadınların zaferi kutlu olsun. Halaylar çekeceğiz, zeybekler oynayacağız, horonlar tepeceğiz, belki de çiftetelli oynayacağız. Ben hayatımda çiftetelli oynamadım ama 7 Haziran akşamı çiftetelli de oynayacağım” diye konuştu.