Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi başarılı nakillerine, bir yenge ve kayınbiraderinin mutluluğunu ekledi.
Yengesi Züleyha Çapar’ın (43) bağışladığı böbreğin başarılı bir operasyonla kendisine nakledilmesiyle yeniden hayata gülümseyen evli ve 3 çocuk babası Metin Çapar (42), karaciğer hastası olan ağabeyine organ bağışında bulunmak için 3 yıl önce yapılan tetkikler sonucunda böbrek hastası olduğunu öğrendiğini ve ilaç tedavisine başlanıldığını söyledi.
Osmaniye’de yaşayan ve son 2 ay diyalize girmeye başlayan Metin Çapar, “Bu dönemde insan her şeyden önce eksik olduğunu hissediyor. Diyalize girdiğim dönemde çeşitli sıkıntılar yaşadım. Hatta doktora gidebilmek için işi bırakmak zorunda kaldım. Diyaliz basite alınacak bir şey değil” diyerek, yaşadığı süreci paylaştı.
Kadavradan nakil için Adana’da başvuru yaptığını belirten Çapar, uygun kadavra çıkmayınca ailesinin organ bağışında bulunmak istediğini, ancak eşinin böbreklerinden rahatsız olduğu ortaya çıkınca yengesinin böbreğini vermek istediğini ifade etti. Çapar, duygularını ‘’Tabi bu beni çok mutlu etti” sözleriyle dile getirdi.
Dokular uyunca daha önce tercih edenlerin önerileri ve internetten yaptıkları detaylı araştırmanın sonunda Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde karar kıldıklarını anlatan Metin Çapar, şunları kaydetti:
“Ameliyat öncesinde gelip hastaneyi inceledik. Her şey çok olumluydu. Nakil için hemen hastaneye yattık. Nakil ger çekleştikten bir hafta sonra sağlığıma kavuştum. Çok memnun kaldım. Başarılı operasyonlarıyla adından söz ettiren, bölgemizde bizden bir hastanesi olması nedeniyle hiç tereddüt etmeden geldiğimiz bu hastaneden çok memnun bir şeklide ayrılıyoruz. Bunun için başta Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İyi ki buraya gelmişiz. Ben de nakil olacak hastalara şu öneride bulunmak istiyorum ‘daha iyi bir yer bulmak umuduyla araştırma yaparak, daha fazla zaman kaybetmeden Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne gelin’ İnsan hayatı çok önemli. Aile bağlarımız ve yengemin fedakarlığı herkese örnek olmalı. Yengemden Allah razı olsun. Dünya durdukça yengem de dursun. Lütfen herkes organ bağışında bulunsun.”
‘’HİÇ ZAMAN KAYBETMEDEN BÖBREĞİMİ VERMEK İSTEDİM’’
Kayınbiraderine böbreğini bağışlayarak, sağlığına kavuşmasında büyük rol oynayan üç çocuk annesi Züleyha Çapar, bir bankada çalıştığını bildirdi.
Züleyha Çapar, “Büyük kay ınbiraderimi karaciğer nakli gerçekleşmediği için kaybettik. Metin’in böbrek nakli olması gerektiğini duyduğumuzda aynı şeyleri tekrar yaşamamak için hiç zaman kaybetmeden böbreğimi vermek istedim” diye konuştu.
Böyle bir teklifte bulununca eşinin ve çocuklarının kararını desteklediğini ve yanında olduklarını vurgulayan Züleyha Çapar, şöyle devam etti:
“2 hafta kadar bir sürede her şey oldubitti. Şükürler olsun şu an ikimiz de iyiyiz. Böbreklerimiz çalışıyor ve çok sağlıklıyız. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ni kuranlardan, Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’ndan, hastane çalışanlarından çok memnun kaldık. Bizimle sürekli ilgilendiler. Herkes organ bağışında bulunarak bir can kurtarabilir. Organ bağışıyla hayatı kurtulan insanların yerinde biz de olabiliriz.”
Züleyha Çapar’ın eşi, Metin Çapar’ın ağabeyi emekli bankacı Ökkeş Çapar (51) da eşinin kararından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Kardeşimin sıkıntıları bizi çok üzüyordu. Eşimin yaklaşımındaki insani boyutu anlatmak mümkün değil. Ayrıca, kardeşimin ve eşimin operasyon sonrası sağlıklı olmaları, bizlere en büyük ödül oldu” diyerek, mutluluğunu dile getirdi.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da her naklin kendileri için bir gurur kaynağı olduğuna dikkati çekti.
“Sağlığına kavuşan her hastayla birlikte biz de hayata yeniden başlıyoruz. Gerek fiziksel kapasitemiz, teknolojik altyapımız, gerekse sağlık çalışanlarımız ve idari kadromuzla hastalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yeter ki organ bağışı yeterli olsun’’ diyen Doç. Dr. Yüzbaşıoğlu, hastalarına geçmiş olsun diyerek, uzun ve sağlıklı bir hayat diledi.