AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve milletvekili aday adayı İbrahim Halil Fırat, sivil toplum kuruluşlarının milletvekili adayı belirleme sürecine dahil edilmesini değerlendirdi.
23 Mart tarihinde Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri AK Parti’den kimleri milletvekili görmek istediğini işaretleyecek. Adıyaman’da sandık başına gidecek olan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, 87 aday adayı içerisinden veya listede olmayan başka kişilerin ismini yazabilecek.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve milletvekili aday adayı İbrahim Halil Fırat, konuyla ilgili açıklamalarda bulundular. AK Parti’nin sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediğini kaydeden Ahmet Aydın, “Partimiz tüm kesimlere hitap eden ve herkesin içinde ‘bende varım’ dediği bir partidir. Partimiz ülkemizin geleceğini sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle birlikte şekillendirmektedir. Sivil toplum kuruluşlarına büyük önem veren partimiz, aldığı son karar ile bunu bir kez daha kanıtlamıştır. Ülkemizin geleceğinin yeniden inşa edileceği 7 Haziran’daki genel seçimlerde en fazla oyu alabilmek için partimiz toplumun temsilcisi konumundaki sivil toplum kuruluşlarının seslerine daha fazla kulak vererek, onların görüşlerine başvuruyor. Sivil toplum kuruluşu başkan ve yönetim kurulu üyelerinin memleketimize ve ülkemize en iyi hizmeti verecek kişileri Meclis’e göndereceklerine inancım tamdır. Temayül yoklamasının Adıyaman’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Milletvekili aday adayı İbrahim Halil Fırat ise, gelişen demokrasisiyle her gün güç kazanan ‘yeni Türkiye’nin yeni Meclis’ini oluşturmak için sivil toplum kuruluşlarının daha fazla önemsenmesinin, toplumun tüm katmanlarına ülkeyi yönetenlerin ne kadar öne verdiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Fırat, “Partimiz iktidarda olduğu sürece gençlere, kadınları, engellilere her daim pozitif ayrımcılık yaptı. Toplumun bazı kesimlerini dışlayan değil, hepsini kucaklayan bir anlayış ile 12 buçuk yıl boyunca hizmet etti. Dört yıl boyunca il başkanı olduğum dönemde de bu şiar ile hareket ettim. Toplumumuzdaki en küçük bireyin bile bizim için çok büyük önemi vardır. Hele hele sivil toplum kuruluşlarının toplumun temsilcileri olması nedeniyle daha da fazla önemsenmesi gerektiği kanaatini taşıyorum. Partimizde tam bu noktadan hareketle aday belirlemede onlarında görüşlerini önemseyerek, topluma hitap eden adaylar ile seçime gitmek istiyor. Aday belirlemede önemli bir unsur olacağını düşünüyorum. Tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve yönetim kurulu üyelerine şimdiden tercihleri ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Temayül yoklaması hayırlı, uğurlu olsun” dedi.