KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Uğur Yılmaz basınla tanışma toplantısı düzenleyerek, “Burası küçük bir tesis değil, 2 milyonun üzerinde üretim rakamlarını konuşuyoruz ve burası büyük bir gemi" dedi.
Genel Müdür Yılmaz, beraberinde genel müdür yardımcıları ile birlikte KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlediği basın toplantısında KARDEMİR’in önemli mesafeler almış bir şirket olduğunu belirterek, “Bugün geldiği nokta oldukça iyi bir seviyedir. Önümüzde alacağımız önemli mesafeler var. Onları beraber başaracağız. Burada yapılacak işler hep beraber yapılması gereken işlerdir. Yönetim ve çalışanlarımız ile hedefe koşuyoruz. Bir ekip ile yola çıktık. Günde 12-16 saat arası bir çalışma tempomuz var. Çünkü zaman bizim için kıymetli. Hızlı bir şekilde ilerliyoruz, devam eden yatırımlarımız var. Aynı çevrenin içinde yaşanıldığı için herkese karşı sorumlulukları olduğunu belirten Yılmaz, "Avrupa Birliği (AB) müktesebatında bulunan çevre yatırımlarını yapmak zorundayız. Bundan kaçmıyoruz. Çevre yatırımları devam edecek. KARDEMİR büyüyor, kapasitesini geliştiriyor" dedi.
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Yılmaz, Çin’in demir çelik sektöründe bütün ülkeler için bir tehdit olduğuna belirterek, “ Sektörde fiyatlar bazen az bazen de çok düştü. Burada önemli olan hammade fiyatları ile satış fiyatları. Günümüzde fiyatları piyasa belirliyor. Önemli olan maliyetleri yönetebilmek. KARDEMİR doğru bir yolda. Ray ve profil haddehanelerinin kurulması isabetli bir yatırım. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilebilmesi için desteklenmesi gerekir. Katma değeri yüksek bir ürünü her yere satabilirsiniz" ifadesinde bulundu.