Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Gençler Curling Şampiyonası elemelerinde bir gümüş ve bir bronz madalya kazanan Genç Milli Curling takımı bugün yurda döndü. Akşam saatlerinde Atatürk Havalimanına gelen milliler, Buz Pateni Federasyonu Sponsor Kurulu Başkanı Atilla Nardemir, Proje Kurulu Başkanı Lokman Arıcıoğlu ve heyet tarafından karşılandı.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kafile Başkanı Erim Erhan, Prag’da Türkiye adına tarihi bir başarı kazandıklarını ifade ederek, "Şampiyonada kadınlar kategorisinde 14, erkeklerde ise 18 ülke ile mücadele ettik. Kadınlarda takımımız büyük bir başarıma imza atarak ikinci erkeklerde ise üçüncü olmayı başardık. Bu tarihi tarihi bir başarıdır. Bu başarıya tanıklık ettiğimiz için son derece mutluyuz. Teknik direktörümüz Daniel Rafael, yardımcı antrenörlerimiz ve sporcularımızı başarılarından dolayı ayrı ayrı kutluyoruz" diye konuştu.
Erhan, Avrupa ikincisi olan Kadın Genç Milli Curling Takımı ve Avrupa üçüncüsü olan Erkek Genç Milli Takımının elde ettikleri başarı ile Türkiye’nin 2016 Norveç Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandığını kaydetti.