Antalya’nın Korkuteli ilçesi Küçükköy Mahallesi’nde yöresel kilim dokumacılığı kursu başladı. Toplam 792 saat sürecek olan kursa 18 kursiyer katılıyor.
Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe halkının ekonomisine katkıda bulunmak, kadınlara meslek edindirmek amacıyla yöresel kilim dokumacılığı kursu başlattı. Halı dokuma usta öğreticisi Zeynep Tuğ tarafından verilen ve 5,5 aylık süreyi kapsayan 792 saatlik kursa 18 kursiyer katılıyor.
Kursun Küçükköylü kadınlara umut kapısı olacağını belirten Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Arif Cebeci, "El sanatlarımızı yok olmasını önlemek, aslına uygun olarak öğretip yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacı ile yöresel motiflerimizin işlendiği, unutulmaya yüz tutmuş yöresel kilim dokumasını canlandırmak amacıyla kilim kursunu açtık" dedi.
Halı ve kilim dokuma usta öğreticisi Zeynep Tuğ ise, kursa katılanların dokudukları kilimlerin, kök boyalı kirmen ipiyle dokunan sarma ve ilikli kilimler olduğunu ve yöreye has olan çeşitli figürlerin yer aldığını belirtti.