Konya’nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi, halkın belediyede iş ve işlemlerini daha etkin ve hızlı yürütmeleri amacıyla “Beyaz masa” birimi oluşturuldu.
Cihanbeyli Belediyesi, halkın belediyede iş ve işlemlerini daha etkin ve hızlı yürütmeleri amacıyla yeni düzenlemeler yaptı.Yeni oluşturulan ‘Beyaz Masa’ birimi ile vatandaşların başvuruları alınarak kısa sürede sonuçlandırıyor ve işlemler hakkında başvuru sahibini bilgilendiriyor. Telefonla ve elektronik ortamda yapılan başvuruları da değerlendiren Beyaz Masa, problemlere kısa sürede çözüm üretiyor ve geri dönüşüm sağlıyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Beyaz Masa’nın öncelikli amacının vatandaşa rehberlik yapmak olduğunu belirtti. Kale, vatandaşların bir devlet kuruluşuna gittiğinde zaman zaman hangi konuda nereye nasıl başvuracağını bilemediğini, bunun da hem zaman kaybına yol açtığını hem de insanları yorduğunu belirterek, işte tam da bu noktada beyaz masanın devreye gireceğini kaydetti. Cihanbeyli Belediyesi bünyesinde oluşturulan Beyaz Masa’nın halka tüm konularda yardımcı olacağını ifade eden Başkan Kale, ’’Halkımıza rehberlik yapacak olan bu birimimiz, onlardan gelen istek, talep ve şikâyetleri de alarak gerekli birimlere iletecek ve kısa sürede müracaat sahibi konuyla ilgili bilgilendirilecektir. Beyaz Masa ile belediye ve halkımız arasındaki iletişim daha da güçlenecektir’’ dedi.