Adana’da Çukurova Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi CHP, MHP ve AK Parti’li üyelerinin tamamının ‘evet’ oyuyla kabul edildi.
Belediye bünyesindeki tüm müdürlüklerin bütçeleri ayrı ayrı okunarak CHP, MHP ve AK Parti’li üyelerin tamamının “evet” oylarıyla geçti. Gelir bütçesinin 190 milyon lira, giderlerin 177,5 milyon lira ve İller Bankası’na ödenecek borç toplamının da 12,5 milyon lira olarak öngörüldüğü bütçeye muhalefet partileri MHP ve AK Parti’li hiçbir üye itiraz etmeyip “kabul” oyu verdi.
Bütçeden Özel Kalem Müdürlüğüne 2016 yılı için 3 milyon 400 bin lira ayrılmasına yönelik teklifin kabul edilmesi üzerine Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2015 yılının ilk altı ayı içerisinde, 100 bin lirayı bulan nikah giderleri çıkarıldığında sadece 277 bin lira harcandığına dikkat çekti. Çetin, “Altı ay boyunca şehit cenazelerine yemekler gönderdik, Ramazan ayı süresince her mahallede binlerce kişilik sofralar kurduk, misafirlerimizi de ağırlıyoruz ama toplamda sadece 277 bin lira harcamışız. Birçok belediyenin 20’de biridir bu, eli sıkı bir başkan olduğumu biliyorsunuz zaten” diye konuştu.