Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili aday adaylığı için il başkanlığına müracaatını yapan Dr. Nihat Özkan, seçim çalışmalarına hızlı başladı.
Ankara’dan gelerek AK Parti Mardin Milletvekili aday adaylığı için il başkanlığına müracaatını yapan Dr. Nihat Özkan, memleketi Midyat ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Özkan, amacının, Türkiye’nin ve Mardin’in meselelerinin çözümüne katkı sunmak olduğunu söyledi. Mardinlilerin daha iyi hizmete layık olduğunu kaydeden Özkan, "Mardin’de en başta sevgili hemşerilerimizle, belediye başkanlarıyla, meclis üyeleriyle, odalardan esnafa ve sivil toplum kuruluşlarına kadar herkesle birlik-beraberlik içinde güzel bir sinerji oluşturarak Mardin’i layık olduğu yerlere getirmek için bütün enerjimizi ortaya koyacağız. Mardin’in merkezden fazla yatırım ve mali destek alması için gecemizi gündüzümüze katıp her kapıyı çalacağız, gerekirse her kapının önünde yatacağız. 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu bilmenizi istiyorum. Her Mardinli bu seçimlerde davasına ve Mardin’e sahip çıkmalı. 7 Haziran çok önemli bir eşik. Türk demokrasisi bu eşiği başarı ile geçebilirse kimse Türkiye’yi ve Mardin’i tutamaz. Bu seçimde başarılı olunursa; paralel yapı ile mücadele de başarıyla sonuçlanır. Türkiye kendine yakışır yeni bir Anayasaya kavuşur. Kanımızı-iliğimizi emen terör belasından kurtulur, çözüm sürecini başarıya ulaştırır. Türkiye ve Mardin daha da zengin hale gelir. Yaşam standartlarımız ve demokrasi çıtamız yükselir" dedi.
Yeni Türkiye’de yeni ve güçlü bir Mardin’i hep birlikte inşa edeceklerini belirten Özkan, "İnşallah Mardin’i, hep birlikte göç veren değil göç alan, bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz" diye konuştu.