Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK'ta bir kuyumcudan 3 burma bilezik çaldıkları ileri sürülen 1'i çocuk 4 kişi ile bir evin kapısını zorlayarak hırsızlık girişiminde bulundukları ileri sürülen 3 kadın polis tarafından yakalanıp, adliyeye sevk edildi.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri, dün saat 15.00 sıralarında İsmetpaşa Caddesi'ndeki Kuyumcular Çarşısı'nda, yanındaki 14 yaşındaki C.D. ile bir kuyumcudan çıkan Y.K. isimli kadınının tedirgin davranışlarından şüphelenip, takibe aldı. Kadın ve çocuğun Cumhuriyet Caddesi'nde kendilerini bekleyen bir kamyonete binmesi üzerine polis harekete geçti. Kamyonetteki, şüphelilerin kimlik sorgulamalarından çok sayıda suçtan sabıkalı olduğu aralarındaki Y.K.'nin 9 ayrı hırsızlık olayından da arandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine şüpheliler E.D., Ç.D., Y.K. ve C.D. gözaltına alındı. Şüphelilerden Y.K.'nin üzerinden çıkan 3 burma bileziğin yakalanmadan kısa bir süre önce girdiği kuyumcunun bir anlık dalgınlığından yararlanarak çalındığı belirlendi.
EVDEN HIRSIZLIK YAPMAK İSTERKEN YAKALANDILAR
Öte yandan, dün saat 14.30 sıralarında 155 Polis İmdat İhbar Hattı'nı arayan isminin açıklanmasıı istemeyen bir kadın, Cumhuriyet Mahallesi, İbrahim Tahtakılıç Caddesi'ndeki evinin kapısının 3 kadın tarafından zorlanarak açılmak istendiğini bildirip, yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri G.K., M.K. ve B.F.'yi suçüstü yakaladı. Hırsızlık suçundan G.K.'nin 21, M.K.'nin 27, B.F.'nin ise 9 ayrı sabıkası olduğu öğrenildi. Her iki olayda gözaltına alınan ve İzmir ve Aydın'ın Nazilli İlçeleri'nden geldikleri belirlenen toplam 7 şüpheli polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI