Çankırı Gençlik Spor İl Müdürlüğü, merhametsizlik konusuna dikkat çekmek için bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 4 ayı geçkin süredir üzerinde çalışılan projeye "Merhamet Yangını" ismi verildi. Proje için yapılan çeşitli çalışmaların yanında, profesyonel bir tanıtım filmi hazırlandı. Merhamet vurgusu yapılan filmde, Uğur Işılak, Abdurrahman Dilipak ve Cüneyt Tek gibi ünlü isimler oynadı. 8 ay devam edecek proje kapsamında Çankırı’daki tüm kesimlere ulaşılacak ve merhamet konusu tüm detaylarıyla anlatılacak.
Çankırı Gençlik Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, bu proje ile insanlarda kaybolmaya yüz tutmuş olan merhamet duygusunu yeniden ortaya çıkartmayı amaçlarını belirterek, projenin 12 yıllık meslek hayatının n önemli çalışması olduğunu anlattı.
Toplumdaki merhamet duygusunun azaldığını ifade eden Yıldız, "Maalesef artık birilerinin mutsuz olmasından mutlu olan insanlarımız var. Bu gerçekten çok acı ve merhamet duygumuzun azaldığını gösteriyor. Biz yeniden bu duyguları ortaya çıkartmak için çeşitli çalışmalar yapacağız. Projemizin bir bütçesi yok, sıfır lira ile bu yola çıktık. Niyetimizi anlattığımız herkes, bize destek sözü verdi. Toplumumuzdaki birçok sıkıntının ana nedeni merhametsizliktir. Biz de bu proje ile insanlara "merhametli olun" çağrısında bulunacağız" diye konuştu.
Yıldız, proje kapsamında çeşitli yarışma ve etkinlikler düzenleyeceklerini vurguladı.
Merhametsizliğin dünya sorunu olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Biz "Merhamet Yangını"nı Çankırı’dan başlatacağız ve inşallah bu yangın Türkiye’yi saracak. Dileğimiz ve temennimiz bu yangının dünya çapında yayılması. İnsanlarımız merhameti olduğunda birçok sıkıntı kendiliğinden çözülecektir" ifadelerini kullandı.
Yıldız, Çankırı Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün 2015 yılını "Merhamet Yılı" ilan ettiğini duyurdu.
Proje amacının topluma fayda sağlamak olduğunu ifade eden Yıldız, "Biz birileri ’aferin’ desin diye değil, toplum için bu projeyi başlattık. Bu proje kesinlikle kağıtta kalmayacak. Proje kapsamında yılın en merhametli insanını seçeceğiz. Çeşitli yarışmalar düzenleyeceğiz. Tiyatro gösterileri yapacağız. Kısacası toplumun kuruyan gönül pınarlarından bir damla su akıtabilmek adına elimizden geldiği kadar çalışacağız" dedi.