Faik KAPTAN- Murat ÇAKIR/İSTANBUL,()

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Serbest Güreş Milli Takımı Türkiye’ye döndü.



THY’ye ait bir uçakla bu akşam saat 18.00 de Los Anegeles üzerinden İstanbul’a gelen Türk Milli takımında en büyük ilgi 125 kiloda Dünya Şampiyonu olan Taha Akgül’e oldu.



Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonada altın madalya kazanan Taha Akgül Atatürk Havalimanı’nda şunları söyledi:



“Finalde Azeri sporcu Jamaladdin Magomedov ile mücadele ettim. Rakibimi 62 saniyede 10-0 sayı tuşuyla yenerek art arda ikinci dünya şampiyonluğunu elde ettim.



Bütün ülkeler en iyi sporcularını buraya getirdi. Çünkü olimpiyat öncesi prova şeklinde ve aynı zamanda olimpiyat kota maçlarının yeriydi. İlk beşe giren sporcular olimpiyata gitme hakkı elde edecekti. Bu açıdan önemliydi. Bende ikinci kez dünya şampiyonluğuna ulaştım. Bu şampiyonluk benim için dünya şampiyonlukları rekorları açısından çok önemli. Bunun devamını olimpiyatlardan sonraki şampiyonalarda da getireceğim. Seneye olimpiyatlar var. İnşallah orada da şampiyon olacağım.”



O AN YENİ BİR TEKNİK GELİŞTİ



Taha Akgül Azeri rakibini 62 saniyede mağlup etmesi hakkında ise şöyle konuştu:



“ Azeri rakibimle finalde karşılaştım. Finalden önce Rus rakibimle zorlu bir müsabaka çıkardım. Final müsabakası biraz kısa sürdü ama o anlık bir olaydı. Tabi her maç öyle olmaz. O an öyle bir teknik gelişti. Rakibimi de o tekniği uygulayıp 62 saniyede yendim. İşin açıkçası ben de beklemiyordum. Allaha hamdolsun güzel bir galibiyet oldu. 62 saniyede de olması ayrı şov oldu tabi. Bundan sonra devamı gelecek inşallah. Olimpiyatlarda da aynı rakiplerle karşılaşacağım. Bir değişiklik yok.Sadece olimpiyatın havası farklı.Orada psikolojisi sağlam olan şampiyon olur.”