Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından, çeşitli kurumlara ziyaretler gerçekleştirildi.
MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Apak, Hamdi Bayer, Genç MÜSİAD başkanı Barış Yılmaz ve Şube Müdürü Ahmet Akbaşlı ile ilk olarak Malatya Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, çalışmalar hakkında bilgiler vererek dernek olarak Malatya ekonomisinin daha iyiye gitmesi adına bazı çalışmalara imza attıklarını söyledi. 2023 vizyonlarının Malatya ihracatının 3 Milyar dolar olması olduğunun altını çizen Balin, bu kapsamda MÜSİAD olarak üyeler ile birlikte bu yönde çalışmalara imza attıklarını söyledi. Malatya’nın bir sağlık kenti olması yolunda da hızla ilerlediğini belirten Balin, Turgut Özal Tıp Merkezi ve yeni Devlet Hastanesi’nin yanı sıra yapılacak olan hastanelerle de Malatya’nın bölgede sağlık alanında bir cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.
Sağlık İl Müdürü Nail Umay’da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek MÜSİAD’dın ülkenin önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizdi. Malatya’da sağlık alanında en iyisi olmak için tüm sağlık çalışanlarının çaba sarf ettiğini belirten Umay, ülke ve kent ekonomisine katkı sunan MÜSİAD’a teşekkürlerini iletti.
MÜSİAD heyeti daha sonra ise Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çolak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı iyi niyetler temenni edilirken MÜSİAD Şube Başkanı Balin, kurum olarak kentteki tüm resmi kurum ve STK’larla el ele vererek sürekli istişare halinde olacaklarını ve kentin sorunlarının çözümü noktasında ortak hareket edeceklerini vurguladı.