Sinop’ta mahkumlar tarafından üretilen gömlekler Sudi Arabistan pazarında görücüye çıktı. Araplar, mahkum ve sivil işçilerin birlikte ürettiği gömleklerden 20 bin adet sipariş verdi.
MÜSİAD’ın öncülüğünde Adalet Bakanlığı ve özel sektör işbirliğiyle Sinop Kapalı Cezaevi’ne 1 milyon dolarlık yatırımla açılan tekstil fabrikası kapılarını körfez ülkelerine açtı. Cidde’de düzenlenen Türkiye Suudi Arabistan İş Forumu’na MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve bazı Türk iş adamlarıyla birlikte katılan Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Sinop Cezaevi’nde üretilen gömlekleri Körfez ülkelerinde faaliyet gösteren iş adamlarına tanıttı. İş forumuna; Türk ve Suudi iş adamlarının yanı sıra; Cidde Ticaret ve Sanayi Odası (JCCI) plazasında, Türkiye’nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, büyük elçilik yetkilileri, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saleh Abdullah Kamel, oda üyeleri, Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile çok sayıda üst düzey Suudi yetkilide katıldı.
Arap tekstil firmaları Sinop’ta üretilen gömleklere büyük ilgi gösterirken, yaklaşık 20 bin sipariş alındığı belirtildi. Ayrıca Cidde programı sırasında MÜSİAD Cidde Temsilciliği’nin de açılışı yapıldı. Çok verimli bir iş forumu gerçekleştirildiğini kaydeden Gökmen, Türkiye’nin yurt dışında artan itibarını bizzat görerek yaşadıklarını söyledi. Ahmet Hilmi Gökmen, "Burada ilgi ve saygı ile karşılandık. Ülkemizin itibarını saygınlığını nerden nereye geldiğini müşahede ettik. Vize kuyruklarında bekletilen Türkiye yerine artık pazarlık masasında oturan büyük taahhüt işlerini yüklenen yeni Türkiye ve güçlü var" dedi.
MÜSİAD Sinop Başkanı Gökmen, ilerleyen günlerde MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın öncülüğünde ve desteğinde Türk-Arap Turizm Zirvesi’nin Sinop’ta yapılması için çalışma başlattıklarını dile getirdi. Sinop Cezaevi’nde üretilen gömleklerin Cidde’de tam not aldığını söyleyen Ahmet Hilmi Gökmen, yurt dışından ilk siparişi aldıklarını, Orta Doğu’da tekstilde özellikle Türk mallarının ilgi gördüğünü, Çin mallarına ise rağbet olmadığını sözlerine ekledi.