Yurdun dört bir yanında nevruz kutlama etkinlikleri gerçekleştirilirken, İzmir’in Torbalı ilçesinde de yüzlerce öğrenci fidan dikerek baharı karşıladı.
Torbalı’ya bağlı Aslanlar Mahallesi’nde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler iki bin fidanı toprakla buluşturdu.Torbalı Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında temin edilen fıstık çamı fidanları, ilçedeki farklı okullardan gelen 500 öğrenci tarafından dikildi. Yurdun dört bir tarafında Nevruz kutlama etkinlikleri yaparken, öğrenciler de toprakla buluşturduğu fidanlarla baharı sevinçle karşıladı. Programda, Torbalı Belediyesi Bando ekibi ve Halk Oyunları ekibi de sundukları gösterilerle büyük beğeni topladı. Fidan dikimine, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Orman İşletme Şefi Salih Arslantaş, Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Buluş, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Görmez, katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve Orman İşletme Şefi Salih Arslantaş’a teşekkür plaketi verdi.
Programda konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Ağaçlandırma yaptığımız alan geçtiğimiz yıl çıkan yangında tahrip olmuş. Orman Bölge Müdürlüğü alanda ağaçlandırma çalışmasına başlamış. Bizde bugün dolayısıyla alanın ağaçlandırma çalışmasına katkıda bulunmak istedik. Bu kapsamda öğrencilerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ağaç dikim bayramı için destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliği ve Orman Fidanlık Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz.
Sorumluluk sahamız içerisinde yeşile önem veriyor ve tahrip olmuş alanları hızla ağaçlandırıyoruz. Her zaman doğal güzellikler içinde doğa ile uyumlu ve doğal bir yaşam dileğiyle herkesin 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası kutlu olsun” diye konuştu.