Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Karamanlı sanayici ve işadamlarıyla buluştu.
Türkiye’de ilk ihtisas üniversitesi olma özelliğine sahip olan ve Konya Şeker’in kurduğu Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Karaman’da ilk toplantısını yaptı ve Karamanlı sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile Karamanlı sanayici ve işadamları katıldı.
Gıda kenti olarak bilinen Karaman’da sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelinen toplantıda konuşan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, genel olarak sanayicilerin sıkıntılarını bildiklerini, özellikle de gıda sanayi içerisinde yaşanan problemleri yakından takip ettiklerini ifade etti.
Prof. Dr. Öktem, “İnşallah, Konya’da kurduğumuz ve kurucu Mütevelli Heyeti Başkanlığını AK Parti Karaman Milletvekili Adayımız Sayın Recep Konuk’un yaptığı Türkiye’nin ilk ihtisas üniversitesi olma özelliğine sahip Konya Gıda ve Tarım Üniversitemizle Karaman’daki sanayicilerimizin de Ar-Ge çalışmalarından yararlanmasını sağlayacağız. Ülkemiz bugüne kadar bilgiye daha doğrusu teknoloji adı altında üretilmiş bilgiye çok bedel ödedi. Karaman’da ve Konya’da daha doğrusu ülkemizde hedefleri ve sorunları olan fabrikalarımız bundan böyle bilgiyi başka yerde aramayacak. Bunun için bedel ödemeyecek. Bölgemizdeki bu tür sorunları inşallah üniversitemizle birlikte hep beraber çözüme kavuşturacağız. Biz, üniversite olarak en iyi bildiğimiz alan olan gıda ve tarım konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve en iyisini yapacağız. İşin özü bilgiyi teknolojiye çeviren üniversite olacağız. Bilmediğimiz konulara girip kötüyü yapmak istemiyoruz” dedi.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti toplantısına katılan Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti toplantısının Karaman’da yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Konya ile Karaman’ın birbirinden ayrılmaz iki komşu kenttir. Et ve tırnak gibidirler birbirlerinden ayrılmazlar. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitemizin kentimize kattığı çok önemli değerler vardır. Karaman özellikle gıda sanayiinde öne çıkan illerimiz arasında bulunmaktadır. Sanayicilerimiz ve işadamlarımızın gıda ve benzeri konularda ciddi sıkıntıları oluyor. Günümüz dünyasının hızla teknolojiye yöneldiği bir ortamda, teknolojiye ve Ar-Ge çalışmalarına sizin de söylediğiniz gibi ciddi anlamda bedel ödüyoruz. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin kurulmasına çok sevindik ve üniversitenin kurulmasına önderlik eden Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve şimdi de bizim AK Parti Karaman Milletvekili Adayımız Sayın Recep Konuk beye bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Tarım ve gıda kenti olan Konya ve Karaman’ın bu anlamdaki sıkıntılarına üniversitemizin çare olacağına inanıyoruz. Üniversitenizin Karaman’da yapacağı ve yapmak istediği her konuda kapımız sizlere sonsuza kadar açıktır. El ele, omuz omuza verip tarım ve gıdayla ilgili sorunlarımızı aşacağımıza ve Karaman ile Konya’nın tarım ve gıda konusunda sanayicisiyle, işadamlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle daha güzel yerlere geleceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti ile Karaman’da bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Karamanlı sanayici ve işadamları da, ihtisas üniversitesi olma özelliğine sahip olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin Karaman’da bulunan tesislerinde Ar-Ge çalışmalarına yapacağı katkının büyük olacağını ifade etti. Sanayi ve İşadamları konuşmalarında, “Başta üniversitenin Kurucu Başkanı Sayın Recep Konuk’a çok çok teşekkür ediyoruz. Üniversitenin Karaman’da sanayicilerle birlikte güzel işler yapacağını biliyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızın yanında teknoloji adı altında ödediğimiz bilgi bedellerini de ortadan kaldırmış olacağız. Üniversitenin bize sağlayacağı yeni bilgiler ışığında katma değeri yüksek, kaliteli yeni ürünler üreterek, hem bölgemizi kalkındıracağız, hem de dünya ile rekabet eder hale geleceğiz” şeklinde konuştu.