Adıyaman Gül Anaokulu öğrencileri tarafından öğrenciler, Dünya Su Günü münasebetiyle suyun önemine dikkat çeken dövizleri ellerine alarak yürüyüş yaptı.
Adıyaman Gül Anaokulu öğrencileri, önce suyun önemine dikkat çekmek için öğretmenlerinin yardımıyla kartondan çeşme yaparak yaptıkları çeşmenin üzerine suyun ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak amacıyla yazılar yazıp fotoğraflar yapıştırdılar. Anaokulu öğrencileri daha sonra kartondan yaptıkları çeşmeye “Gül Anaokulu Hayratına” ismini verdiler. Öğrenciler daha sonra anaokulu bahçesinde bir araya gelerek suyun ne kadar önem taşıdığını vurgulamak için ellerinde bulunan dövizlere yazılar yazıp suyla alakalı fotoğraflar yapıştırdılar. Anaokulu öğrencileri daha sonra Okul Müdürü Ahmet Karaçalı, Müdür Yardımcısı Halime Koparal, Okul Öğretmeni Gülay Aşçı, Fatma Acar ve okul görevlileri olan Sinem Küçükel, Emine Küçükel, Elif Bozdağ, Tuğba Sarıkaya ile İsmet Bilgin’in gözetimi halinde okul çevresinde yürüyüş yaparak suyun önemine dikkat çektiler. Suyun önemine dikkat çeken çocukları vatandaşlar hayranlıkla izlerken, çocuklar suyun gerekmediği sürece kullanılmamasını, bozuk olan muslukların tamir edilmesini, su çeşmelerinin boşa akıtılmamasını vurgulayarak suyun israf edilmemesini istediler.
Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Gül Anaokulu Müdürü Ahmet Karaçalı, “Çocuklarımıza, dünya su gününde suyun ne kadar önemli olduğunu göstermek için böyle bir etkinlik yaptık. Su her daim hayatımızda olan bir ihtiyaçtır. Sularımızı boşa israf etmeyelim ve suyumuzu oldukça güzel şekilde değerlendirelim. Çocuklarımız, etkinlik kapsamında öğretmenlerinin yardımıyla çocuk güzel bir çeşme yaptılar. Ve yaptıkları çeşmenin üzerine suyun ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken yazılar yazıp fotoğraflar yapıştırdılar. Ve daha sonra da bizlerle beraber okulumuzun etrafında yürüyüş yapıp suyun önemine dikkat çektiler. Çocuklarımız çok güzel bir gün geçirdi. Ve hepsi böyle bir etkinlikten dolayı mutlu oldu. Ben emeği geçen herkese bu konudan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Anaokulu öğrencileri, okul görevlilerinin gözetimi altında yaptıkları yürüyüş sonrası okullarına geri döndü.