Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren su ürünleri avcılığı kooperatifleri sorunlarının çözümü için yol haritası oluşturdu.
Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren su ürünleri avcılığı kooperatifleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Türkiye ekonomisine her yıl 2.5 milyar dolar katkı sağlayan su ürünleri sektöründe önemli yeri olan balıkçılık kooperatifleri, sorunlarının çözümü için yol haritası oluşturdu.
İMEAK DTO İzmir Şubesi’nde bir araya gelen su ürünleri avcılığı kooperatiflerinin temsilcileri, sorunlarını ve çözüm önerilerini ele aldı. Kaçak avcılık, balığın KDV’sinin yüzde 8’den yüzde 1’e inmesi, balıkçı barınaklarının yetersizliği sorunu, çekek sorunu, tekne atıklarını verme sorunu, lojistik alanında yaşanan sıkıntılar, soğuk hava depolarının yetersizliği, kooperatiflerin kiralama, kontrol altında olmayan avcılık ve arz-talep dengesinde yaşanan sıkıntıları ele alan avcılık kooperatiflerinin temsilcileri, sorunların çözümü için destek istedi.
İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç’ın yönettiği toplantıda konuşan İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, sorumluluk sahalarında yer alan su ürünleri avcılığı kooperatiflerinin arkasında olduklarını belirterek, sektörün sıkıntılarının çözümünde her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Su ürünleri avcılığı kooperatiflerin başkanlarına birlikte hareket etme çağrısı yapan Öztürk, “Sorunların çözümü yolunda bundan sonra beraber hareket etmeliyiz. Makro sorunlarımızın yanı sıra yerel ölçekli sorunları çözmek için de çaba göstermeliyiz. Çözüm için yeniden bir araya geleceğiz” dedi.