Sedat BUDAK/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - AĞRI'nın Doğubayazıt Belediye Başkanı DBP'li Rohat Özbay, taşeron temizlik işçilerinin asgari ücreti az bulup işi bırakmaları üzerine kamyonla cadde ve sokakları dolaşarak, vatandaşlarla çöp topladı.
Doğubayazıt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 60 taşeron işçi, asgari ücreti az buldukları için 3 gün önce iş bıraktı. Bunun üzerine çöp toplamaya çıkmayan temizlik işçileri şantiyede ateş başında eylemlerini 3 gündür sürdürürken, Belediye Başkanı Rohat Özbay harekete geçti. Başkan Yardımcısı Bülent Erşik ve birim amirleri ile birlikte Başkan Özbay, çöp kamyonlarıyla mahalle ve sokaklara giderek çöp topladı. Vatandaşlar da yerel yöneticilere destek verdi ve yardım etti.
Temizlik işçilerinin asgari ücreti yetersiz bularak iş bırakma eylemine gittiğini belirten Başkan Rohat Özbay, "İşçiler iş bırakınca iş başa düştü. Onların iş bırakma gerekçesi ücretlerinin yeterince doyurucu olmamasıdır. Evet haklı bir yönleri de var. Ancak resmi mevzuat gereği biz ihale edidiği için ücretlerde artırıma gidemiyoruz. İhaleyi alan şirket  işçi ücretlerinde bir miktar artış yapacağını söyledi. Buna rağmen iş bırakma eylemi devam edince biz de böyle bir geçici çözüm ürettik. Dolayısıyla işin başına kendimiz geçtik" diye konuştu.
Öte yandan eylemlerini sürdüren temizlik işçileri ise çalışma koşullarının düzeltilmesini istediler. İşçiler, "Hak ettiğimiz ücreti alamadığımız için eylemdeyiz. Haklarımızı alana kadar iş bırakma eylemimiz devam edecektir. Haklarımız verilirse işimize devam edeceğiz" dediler.

FOTOĞRAFLI