Sarıcakaya Kaymakamı Turan Soğukoluk, yerel kültürel değerleri tekrar canlandırmak ve yaşatmak amacı taşıyan "Sarıcakaya Tasarlıyor" projesinde ödüle layık görülen eserlerin sahiplerine ödüllerini verdi.
Düzenlenen tasarım yarışmasında birinciliği kök boyadan yapılan rengarenk İğdir Torbası, ikinciliği dünyadaki rezevlerinin yüzde 80 ’i Sarıcakaya’da bulunan Kalsedon madeninden yapılan kolye, üçüncülüğü ise yöresel kıyafetlerin giydirildiği İğdir Bebeği aldı. Ayrıca farklı tasarımlardan Su Kabağı, Bozaniç Kayası, Su Dolabı fotoğraflarının yer aldığı duvar saati; Sarıcakaya’da yetişen üzüm bağının yine yörede yetişen portakal, incir ağacı, cennet hurması ve koza ile süslenmesinden oluşan ve taşlaşmış salyangozların yer aldığı Üzüm Bağı jüri özel ödülünü aldı.
Kaymakam Turan Soğukoluk, yaptığı açıklamada; "Amacımız unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi tekrardan canlandırmak ve somutlaştırmak idi. Burada amacımızı kısmen gerçekleştirdik. Şimdi bu tasarımları ekonomiye kazandırma amacındayız. Projeye emek veren katılımcı ve tasarımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.