Çanakkale destanının 100. yılı nedeniyle Foçalı şair Hüseyin Yurttaş, “Çanakkale İçinde” isimli şiir kitabıyla birlikte okuyucularla buluştu.
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Hüseyin Yurttaş, “Çanakkale İçinde” isimli şiir kitabını imzalayarak, yeni eserinin oluşum sürecini ve Çanakkale Savaşı hakkındaki düşüncelerini anlattı.
Dedesi Kozbeyli’li Keleşoğlu Mustafa Bey’in de bir Çanakkale şehidi olduğunu belirten Hüseyin Yurttaş, “Annem öksüz olarak yaşadı. Onun acılarına her zaman tanık oldum. Onun için de bu kitabı yazarken, inanın pek çok gözyaşı döktüm” dedi.
“Çanakkale İçinde” isimli yeni şiir kitabını, savaşın 100. yıldönümü olduğunu fark ettiği andan sonra yazmaya başladığını itiraf eden Yurttaş, "Bugüne kadar bu kitabı çoktan yazmış olmalıydım ben, duyarlı bir şair olarak. Baktım tarihe, doğru dürüst hamaset dışında kapsamlı çalışmalar çok az Çanakkale üzerine. Özellikle şiirden söz ediyorum. 18 Mart 1965 tarihinde Fazıl Hüsnü Dağlarca ‘Çanakkale Destanı’nı yayınlamış. Tam 50 yıl önce. 100. yılda da bize nasip oldu. Bunun için çok mutluyum" şeklinde konuştu.
Programa, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.