Aydın’ın ilk ve Türkiye’nin sayılı palyatif bakım merkezlerinden birisi Nazilli Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başladı.
Nazilli Devlet Hastanesi son derece modern palyatif bakım merkezine kavuştu. Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Murat Acat yaptığı açıklama da, “Uzun ömürlü insanların yaşadığı yer olarak tescillenen Nazilli ilçemize, ülkemizde sınırlı sayıda bulunan ve Aydın’da ilk olan, Palyatif Bakım Merkezimizi kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Doğum, yaşam ve ölüm her canlının karşılaşacağı süreçlerdir. Biz tıbbi tedavide cevapsız kalan durumlarda, ‘yapacak bir şey yok dendiği an, aslında yapılması gereken çok şey var’ diyerek, hastalarımızın yanında olmayı amaçladık’’ ifadelerini kullandı.
Yeni açılan Palyatif Bakım Merkezi ile ilgili olarak bilgiler veren Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Murat Acat, “Hastanemiz bünyesinde kurduğumuz merkezimizde; 23 yatak kapasite ile Uzman Hekim, Hemşire, Fizyoterapist, Psikolog, Diyetisyen, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Din adamından oluşan güçlü ekibimizle, 3 adet tek kişilik, 10 adet çift kişilik, içinde wc, duş, televizyon ve mini buzdolabı bulunan, ev konforundaki odalarda, halkımıza hizmet vermeye başladık. Hastanemizde Kanser, Motor Nöron Hastalıkları (ALS) ve ilerleyici nörolojik hastalıklar (Alzheimer, MS, Kas Hastalıkları, Parkinson, felç), ileri dönem organ yetmezlikleri ( kalp, akciğer, böbrek, karaciğer), AIDS ve çocuklarda genetik ve konjenital ilerleyici hastalıklarda palyatif bakım desteği veriyoruz” dite konuştu.
Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Op. Dr. Şafak Çalışkan da, Palyatif Bakım Merkezi’nin Aydın’a hayırlı olmasını dileyerek,“Palyatif Bakımda Amacımız; Hastaların ağrı, bulantı, kusma, yorgunluk, uyku problemleri, nefes darlığı ve diğer semptomlarının giderilmesi, beslenme desteği sağlanması, solunumun rahatlatılması, hasta ve yakınlarına psikolojik ve sosyal destek sunulması, hastanın konforu ve bakımının sağlanması, hasta ve ailesinin eğitilmesi ve hastanın fonksiyonel durumunun artırılmasıdır. Temel hedefimiz; palyatif bakım desteği gerektiren hastalıklarda hastaların ve ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılmasıdır. Ne ölümü hızlandırmak, ne de yaşamı uzatmak. Aksine onaylanan yaşamı ve kabullenilen ölümü normal sürecinde götürmek ve yaşam kalitesini artırmak için çıktığımız bu yolda, merkezimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.