Çocukların ilk yaz tatili hediyesi Keçiören Belediyesi’nden geldi. Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla tüm Keçiören’i kapsayan ilk kampanyası büyük ilgi görmeye devam ediyor.
"100 Atık Pil Getirene, Sinema Bileti Hediye" adıyla özellikle okulların ilgi gösterdiği kampanyanın amacı hem atık pillerin doğaya verdiği zararın önüne geçmek hem de temiz çevre bilincinin yaygınlaştırılmasına katkı sunmak. Geri dönüşüm çalışmalarına destek amacıyla gerçekleştirilen kampanyaya katılan Genç Osman Anadolu Lisesi öğrencileri 300 kg atık pil toplayarak belediyeye teslim ettiler. Karşılığında 100 adet sinema bileti kazanan öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi. Okulların yaz tatiline girmesine yakın verilen sinema bileti, çocuklar için de karne hediyesi oldu. Yaz tatili heyecanı böylece sinema keyfiyle birleşti.
Kampanyaya en fazla katkı sunan okul, Keçiören Belediyesi tarafından sembolik çekle de ödüllendirildi. Okul Müdürü Mehmet Sözügüzel ile öğrenciler hediye çeklerini alarak "geri dönüşüme desteğe devam" mesajı verdiler.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak kampanyaya dair şunları söyledi: "En geniş kapsamlı bu kampanyamız ile çocuklarımızı geri dönüşüme özendirmek istiyoruz. Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek kampanyamızın ilgi görmesi bizleri sevindiriyor ve yeni kampanyalar planlama konusunda heyecanlandırıyor."